Nou tip de turelă pentru vehiculele ușoare blindate

US Army a anunțat că inginerii săi de la Picatinny Arsenal lucrează cu US Marine Corps pentru a dezvolta o nouă turelă blindată care să mărească șansele de supraviețuire a mitraliorilor de pe vehiculele ușoare blindate, transmite defence blog.

Cercetarea se referă în primul rând la dezvoltarea unei turele care să protejeze tunarii care folosesc racheta antitanc TOW (Tubed-launched, Optically-tracked, Wire-guided).

Noul kit TOW Objective Gunner Protection Kit (TOGPK 2.0) oferă echilibrul potrivit de armură, conștientizarea situațională și manevrabilitatea armelor pentru a lupta eficient.

Tragerea rachetei TOW nu este o operație banală. În primul rând, trebuie confirmată ținta cu certitudine absolută. Apoi, odată ce este acționat declanșatorul, o undă de șoc intens umple aerul. Racheta este în zbor. Acum, trăgătorul își păstrează deplina capacitate de a ghida cu răbdare și în mod constant racheta direct spre țintă.

TOGPK 2.0 este cea mai recentă turelă pe care am dezvoltat-o în comun cu US Marine Corps”, a explicat Thomas Kiel, care conduce cercetarea sistemelor de turele blindate la Picatinny Arsenal. „US Marine Corps este o forță de luptă excepțională, cu așteptări foarte mari. Parteneriatul nostru strâns cu militari experimentați în faza de proiectare a fost deosebit de util pentru a răspunde nevoilor lor. 

Noul sistem de turelă va fi încadrat pe noul vehicul Joint Light Tactical (JLTV), care este înlocuitorul Humvee. Centrul de armament a dezvoltat deja o serie de turele de protecție pentru vehicule militare, inclusiv Humvee, Resistant Ambush Protected (MRAP) și Stryker

Noua turelă nu încarcă suplimentar cu greutate vehiculul.

Vezi și: US Marine Corps testează noile vehicule amfibii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy