Nou tip de turelă pentru vehiculele ușoare blindate

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Army a anunțat că inginerii săi de la Picatinny Arsenal lucrează cu US Marine Corps pentru a dezvolta o nouă turelă blindată care să mărească șansele de supraviețuire a mitraliorilor de pe vehiculele ușoare blindate, transmite defence blog.

Cercetarea se referă în primul rând la dezvoltarea unei turele care să protejeze tunarii care folosesc racheta antitanc TOW (Tubed-launched, Optically-tracked, Wire-guided).

Noul kit TOW Objective Gunner Protection Kit (TOGPK 2.0) oferă echilibrul potrivit de armură, conștientizarea situațională și manevrabilitatea armelor pentru a lupta eficient.

Tragerea rachetei TOW nu este o operație banală. În primul rând, trebuie confirmată ținta cu certitudine absolută. Apoi, odată ce este acționat declanșatorul, o undă de șoc intens umple aerul. Racheta este în zbor. Acum, trăgătorul își păstrează deplina capacitate de a ghida cu răbdare și în mod constant racheta direct spre țintă.

TOGPK 2.0 este cea mai recentă turelă pe care am dezvoltat-o în comun cu US Marine Corps”, a explicat Thomas Kiel, care conduce cercetarea sistemelor de turele blindate la Picatinny Arsenal. „US Marine Corps este o forță de luptă excepțională, cu așteptări foarte mari. Parteneriatul nostru strâns cu militari experimentați în faza de proiectare a fost deosebit de util pentru a răspunde nevoilor lor. 

Noul sistem de turelă va fi încadrat pe noul vehicul Joint Light Tactical (JLTV), care este înlocuitorul Humvee. Centrul de armament a dezvoltat deja o serie de turele de protecție pentru vehicule militare, inclusiv Humvee, Resistant Ambush Protected (MRAP) și Stryker

Noua turelă nu încarcă suplimentar cu greutate vehiculul.

Vezi și: US Marine Corps testează noile vehicule amfibii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel