Nou model de transportor de elicoptere, prezentat la DSEI Japan 2019

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania de construcții navale Japan Marine United Corporation (JMU) Corporation a prezentat în cadrul expoziției de apărare DSEI Japan 2019 proiectul preliminar al unei nave de asalt transportoare de elicoptere (LHD) pe care intenționează să o propună Forțelor Navale ale Japoniei (JMSDF), transmite Jane.

Spre deosebire de actualele nave transportoare de elicoptere din clasa Izumo, această navă poate transporta vehicule de asalt amfibie blindate și ambarcațiuni cu pernă de aer (LCAC).

Nava, care va avea un echipaj de aproximativ 500 de militari, poate găzdui până la cinci elicoptere pe puntea de zbor, cu spațiu suplimentar pentru încă cinci elicoptere în cele două hangare ale navei situate sub puntea de zbor.

Proiectul JMU arată că nava va mai avea încă trei hangare, a căror utilizare va depinde de cerințele JMSDF. Transportorul LHD va putea să îmbarca până la două ambarcațiuni cu pernă de aer (LCAC) în puntea sa și mai mult de 20 de vehicule de asalt amfibie, cum ar fi BAE AAV7A1, în secțiunea sa de depozitare situată în parte din față a vasului, potrivit unui oficial al companiei.

Cu toate acestea, nu au fost furnizate informații cu privire la numărul de trupe pe care nava le va putea transporta.

Potrivit companiei, LHD va fi capabil să atingă o viteză de maximum 24 kt, o lungime de 220 m și o lățime de 38 m, un pescaj de 7 m și o deplasare standard de 19.000 tone.

Deși Ministerul Apărării din Japonia (MOD) nu a stabilit încă o cerință formală pentru acest tip de navă de război, un oficial al companiei a declarat că JMU anticipează că anunțul va fi făcut în următorii ani.

Vezi și: Mitsubishi a fabricat un concurent pentru vehicule blindate Patria și pentru LAV al General Dynamics

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel