Premieră pentru Forțele Armate Finlandeze: Anul acesta participă la exercițiul de apărare colectivă desfășurat de NATO pentru zonele nordice

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele Armate Finlandeze vor participa la exercițiul Nordic Response 24, coordonat de Norvegia, care va avea loc în zonele nordice ale Finlandei, Norvegiei și Suediei în perioada 4-15 martie 2024. Pentru prima dată, Finlanda va participa, în calitate de țară membră NATO, la exercițiul de apărare colectivă desfășurat de NATO. Ca atare, aceasta marchează cea mai substanțială participare la un exercițiu multinațional în străinătate din istoria forțelor armate finlandeze.

Parte a exercițiilor Steadfast Defender 24, Nordic Response 24 va permite statelor NATO și partenerilor să pregătească capacitatea Alianței de a consolida forțele care se află în nord, în scopul pregătirii unei operațiuni comune de apărare în condiții arctice în zonele din Finlanda, Norvegia și Suedia. Întrucât Steadfast Defender 24 va fi cel mai important exercițiu de formare al NATO din ultimele decenii, pregătirile sale și cele ale Nordic Response 2024 sunt în curs de desfășurare deja de mai mulți ani.

Nordic Response 24 este un exercițiu militar de amploare pe uscat, pe mare și în aer, care va reuni în total aproximativ 20.000 de soldați din 14 țări. Exercițiul va demonstra capacitatea operațională, coeziunea și voința NATO de a apăra întreaga zonă a Alianței.

Pentru prima dată, Finlanda va participa, în calitate de țară membră a NATO, la un exercițiu de apărare colectivă în cadrul unui amplu exercițiu multinațional al forțelor întrunite.

Nordic Response 24 va fi principalul exercițiu militar multinaţional la care ia parte Finlanda, în cadrul căruia vă fi consolidată capacitatea forțelor armate finlandeze de a participa, împreună cu aliații, la operațiuni comune conduse de NATO în regiunea nordică. Participarea la exercițiu va contribui la integrarea tot mai puternică a Finlandei ca parte a NATO.

Finlanda a participat de mai multe ori, în calitate de națiune parteneră, la exercițiile Cold Response conduse de Norvegia. În urma depunerii de către Finlanda și Suedia a cererilor de aderare la NATO, exercițiul a fost redenumit Nordic Response.

 

Participarea forțelor armate finlandeze la Nordic Response 24

 

Forțele Armate Finlandeze vor participa la exercițiu cu forțe din cadrul forţelor terestre, marinei și forțelor aeriene, precum și din cadrul structurilor însărcinate cu partea logistică. Din partea Forțelor Armate Finlandeze, la exercițiu vor participa peste 4 100 de soldați, dintre care un număr substanțial de rezerviști.

Armata finlandeză și Armata suedeză vor forma împreună o divizie care va fi condusă de Finlanda. În cadrul diviziei, efectivele armatei finlandeze vor fi de până la c. 2.500 de soldați. Exercițiul va implica, de asemenea, o activitate semnificativă a misiunilor aeriene ale Forțelor Aeriene în spațiul aerian al Norvegiei, Finlandei și Suediei. Forțele aeriene vor desfășura în cadrul exercițiului 12 avioane de luptă multi-rol F/A-18 Hornet.

În zona Finlandei, în timpul exercițiului, alături de trupele finlandeze se vor antrena în total aproximativ 3.000 de soldați din Suedia, 450 de soldați din Franța și 50 de soldați din Regatul Unit.

Forțele armatei se vor deplasa în principal în zona Enontekio și de acolo în direcția Norvegiei. În timpul fazelor de deplasare spre înainte și înapoi ale exercițiului (în perioada 1-3 martie și 14-17 martie), traficul ar putea deveni aglomerat pe drumurile principale din apropierea stațiunilor de schi din vestul Laponiei.

În plus, forțele de instruire a publicului vor fi, de asemenea, în mișcare în alte zone din Laponia. Activitatea Forțelor Aeriene se va concentra asupra bazei operaționale de la Rovaniemi, în timp ce activitatea aeriană va acoperi întreaga Laponie. Autoritățile sunt pregătite să ia în considerare creșterea traficului global. Forțele Armate Finlandeze vor informa cu privire la impactul exercițiului asupra situației traficului în luna februarie, mai aproape de începerea exercițiului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel