Noi detalii despre uciderea pilotului rus care a cooperat cu Ucraina: Nu poate fi exclusă implicare serviciilor ruse de informaţii

Pe 09 august 2023, Maxim Kuzminov a deturnat un elicopter Mi-8AMTSh, cu care a trecut linia frontului la altitudine ultra-joasă și s-a predat Forțelor Armate ale Ucrainei.
Pe 09 august 2023, Maxim Kuzminov a deturnat un elicopter Mi-8AMTSh, cu care a trecut linia frontului la altitudine ultra-joasă și s-a predat Forțelor Armate ale Ucrainei.

Publicația catalană VilaWeb nu exclude ca serviciile rusești de informații să fie implicate în asasinarea pilotului rus Maxim Kuzminov, care a transferat un elicopter către Ucraina. El Espanol a scris, de asemenea, că acesta a fost ucis de profesioniști.

 

Instanța a decis că procedura trebuie să fie clasificată, iar "pe măsură ce trec orele, implicarea Rusiei în această crimă pare tot mai probabilă".

VilaWeb precizează că nu a fost confirmat oficial că Kuzminov a fost cel care a fost ucis în Vila Joiosa, dar directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, a afirmat că "acest trădător și criminal a devenit mort din punct de vedere moral".

Purtătorul de cuvânt al comandamentului Gărzii Civile din Alacante, care a preluat investigația, a declarat:

,,Nu avem date, nu putem confirma sau infirma nimic, nici măcar câte gloanțe au fost trase asupra lui. Spunem acest lucru pentru toate mijloacele de informare în masă".

Purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol a invocat confidențialitatea anchetei și s-a eschivat de la întrebarea dacă această crimă a fost o execuție comisă de Rusia.

Vila Joiosa este o municipalitate cu o populație de aproximativ 35.000 de locuitori și capitala regiunii Marina Baixa. Cele mai recente rapoarte indică faptul că acolo sunt înregistrați 1.200 de cetățeni ruși și 800 de ucraineni.

La Cala, locul în care a fost ucis pilotul rus, este un cartier rezidențial și turistic. Se află la aproximativ cinci minute de mers cu mașina din centrul orașului spre Finestrat. Complexul de apartamente în care a fost ucis Kuzminov se află pe strada Marinada și este format din cinci blocuri cu 40 de apartamente fiecare, servicii comune, grădini, piscine și garaje subterane. Prin urmare, este o zonă care garantează un anumit nivel de securitate și discreţie.

Modelul de construcție nu seamănă, de exemplu, cu cel din Altea, la câțiva kilometri distanță, unde există de câțiva ani o colonie de cetățeni ruși cu putere de cumpărare ridicată, în principal oligarhi. 

VilaWeb notează că toate aceste sate de pe Costa Blanca sunt legate între ele, așa că nu este exclus ca Maxim Kuzminov, a cărui imagine a fost larg difuzată atunci când a dezertat, să fi fost recunoscut de rușii care locuiesc acolo.

Pilotul, în vârstă de 28 de ani, a dezertat în Ucraina în august 2023 cu elicopterul de luptă pe care îl opera și diverse documente strategice. Cei doi soldați care îl însoțeau au fost uciși în timpul operațiunii.

Acesta a fost un caz de mare importanță, deoarece a fost planificat împreună cu armata ucraineană, care, potrivit propagandiștilor ruși, i-a plătit 500 000 de dolari lui Kuzminov și i-a furnizat documente false care atestau că are 33 de ani.

Kuzminov s-a refugiat în Ucraina pentru câteva luni, dar în decembrie 2023 s-a mutat în complexul rezidențial La Cala din Vila, unde a fost găsit mort marți, 13 februarie. Un grădinar care lucra la fața locului nu a auzit nicio împușcătură, așa că anchetatorii bănuiesc că a fost un pistol cu amortizor.

Camerele de supraveghere ale agenției imobiliare au înregistrat intrarea și ieșirea mașinii criminalilor. Mașina a fost găsită arsă în zona Solana, între localitățile Vila și Campello. Potrivit El Espanol, Kuzminov a fost ucis de un "grup de profesioniști" care îi supravegheau activitatea.

Încă de la început, Garda Civilă a investigat incidentul de la Vila Joiosa ca pe un incident de reglare de conturi, deoarece Kuzminov a fost împușcat de cinci ori in timp ce se afla pe rampa garajului din zona rezidențială, iar ulterior mașina cu care au fugit criminalii a trecut peste cadavru. La scurt timp după aceea, mașina a fost găsită arsă la câțiva kilometri de locul crimei, în orașul El Campello. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel