Ei au început războiul și am folosit forța pentru a-l opri: Acuzațiile anti-occidentale ale lui Putin sunt considerate absurde în SUA

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite au respins afirmațiile președintelui rus Vladimir Putin potrivit cărora Occidentul ar fi provocat războiul din Ucraina. După cum a relatat presa de propagandă de la Kremlin, în discursul său adresat marți națiunii, Putin a declarat că invazia Rusiei în Ucraina a fost justificată de amenințările occidentale. Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a reacționat denunțând "absurditatea" discursului.

"Nimeni nu atacă Rusia. Există un fel de absurditate în ideea că Rusia ar fi fost sub o formă de amenințare militară din partea Ucrainei sau a altcuiva", a declarat Jake Sullivan reporterilor.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Ucraina, subjugată de Occident, a început războiul împotriva Rusiei, iar Kremlinul a început să folosească forța.

"Transmit acest mesaj într-un moment dificil și crucial pentru țara noastră. În timpul unei perioade de schimbări fundamentale, ireversibile în întreaga lume și a celor mai importante evenimente istorice care determină viitorul țării noastre și al poporului nostru. În urmă cu un an, pentru a proteja oamenii de pe teritoriile noastre istorice, pentru a garanta securitatea țării noastre și pentru a elimina amenințarea venită din partea regimului neonazist care s-a dezvoltat după revoluția din 2014, a fost luată decizia de a desfășura o operațiune militară specială'', a precizat Vladimir Putin într-un discurs de-a dreptul propagandistic ce aminteşte de declaraţiile liderilor sovietici.

Puţin a spus că, din 2014, Donbasul "își apără dreptul de a trăi pe pământul său și de a vorbi limba maternă" și "a crezut și s-a așteptat ca Rusia să vină să îl salveze".


Discursul lui Putin aminteşte de perioada abordărilor dictatoriale ale liderilor sovietului suprem


Liderul rus, în discursul sau autoritar, şi-a asigurat cetățenii că a făcut "tot posibilul pentru a rezolva această problemă prin mijloace pașnice"; a negociat o cale pașnică de ieșire din conflict, dar în spatele Rusiei "se pregătea un scenariu complet diferit", iar asigurările liderilor occidentali în căutarea păcii s-ar fi dovedit a fi un "fals" și o "minciună grosolană".

Potrivit lui Putin, Occidentul a "învățat" ofițeri ucraineni, a furnizat arme și, chiar înainte de invazia Federației Ruse, negocia furnizarea de sisteme de apărare aeriană, avioane de luptă și alte echipamente grele către Kiev. Puţin nu obosește niciodată să repete că Kievul a vrut să obțină "arme nucleare".

Președintele rus continuă să afirme că SUA și NATO și-au desfășurat bazele militare și "laboratore biologice secrete" în apropierea graniței rusești. Putin a declarat că "atunci când Rusia căuta cu sinceritate o soluție pașnică, ei (liderii occidentali) s-au jucat cu viețile oamenilor".

El susține că, în lumea modernă, "nu ar trebui să existe o divizare între așa-numitele țări civilizate și toate celelalte" și că ar trebui să existe "un parteneriat onest care să nege orice exclusivitate, mai ales una agresivă".

Înainte de a anunța discursul lui Joe Biden, programat pentru marți la ora 18:30, ora Kievului, de la Castelul Regal din Varșovia, Jake Sullivan a declarat că acesta "nu va prezenta niciun plan pentru a pune capăt războiului pe cale diplomatică".

În schimb, el se va concentra pe lecția mai largă care trebuie învățată din războiul din Ucraina, în ceea ce el consideră a fi un "punct de inflexiune" în lupta globală dintre democrații și regimurile autocratice.

Remarcile lui Joe Biden se vor concentra pe Ucraina, dar și pe "lupta mai largă în curs de desfășurare între agresorii care încearcă să distrugă principiile fundamentale și democrațiile care se unesc pentru a încerca să le susțină".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel