Nigeria a primit un lot de vehicule blindate din China

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata nigeriană a preluat o livrare de vehicule militare de la China North Industries Corporation (NORINCO), transmite Defence Blog.

Potrivit sursei citate, acest prim transport format din 17 vehicule blindate, tancuri principale de luptă VT4, sisteme de artilerie autopropulsate SH5 calibru 105 mm și sisteme antitanc ST1 este primul care ajunge în Nigeria. 

Șeful politicilor militare (CPPLANS), generalul locotenent Lamidi Adeosun, a declarat că nigerienii ar trebui să se aștepte la operațiuni mai puternice pentru a pune stopa amenințările la adresa siguranței naționale, inclusiv Boko Haram, banditismul și altele, potrivit thisdaylive.com.

El a spus că armele au fost achiziționate prin Ministerul Apărării, adăugând că au fost făcute pregătiri adecvate pentru întreținerea și disponibilitatea pieselor de schimb. Adeosun a spus: „Procesul de achiziție a acestui lucru a durat ceva e bine că au ajuns. Vor urma și altele. Este foarte important să vedem cu toții că atât armata, cât și guvernul sunt cu adevărat implicați pentru a rezolva problemele de securitate."

Întrebat de unde au fost achiziționate armamentele, Adeosun a spus că sunt arme noi din China, adăugând „sunt de categorii diferite - tancuri grele, tancuri ușoare și avem, de asemenea, două tipuri de arme de artilerie, toate din China. Au cele mai noi tehnologii în tancuri și armament.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel