Nicolae Ciucă, activități în teren. Sub ochii ministrului, militarii români au traversat Dunărea, beneficiind de suport aerian

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Nicolae Ciucă Facebook
Sursă foto: Nicolae Ciucă Facebook

Ministrul Nicolae Ciucă a asistat azi la două exerciții din seria DACIA 21 LIVEX, în județul Ialomița și în județul Brăila.

Ministrul Ciucă a avut o zi importantă azi și s-a „întors” în teren. El a asistat la două exerciții,  în localitățile Jegălia, jud. Ialomița, și Frecăței, jud. Brăila.

„Sunt două zone importante unde se desfăşoară aplicaţii militare specifice, bazate pe scenarii diferite dar cu exerciţii corelate. Exercițiul organizat de Comandamentul Logistic Întrunit în poligonul de la Jegălia a urmărit declararea capacității operaționale inițiale a Grupului de Suport Logistic Întrunit, o structură nucleu menită să asigure suportul logistic pe timpul executării unor operații întrunite.

Dintre elementele urmărite, sprijinul logistic, capacitatea de sprijin a națiunii gazdă și mobilitatea militară au reprezentat componentele importante ale aplicaţiei militare, acestea fiind verificate cu scopul adaptării la situaţii reale de luptă şi pentru îmbunătăţirea acestor paliere pe parcursul planificării și desfășurării exercițiilor noastre întrunite și multinaționale.

La exercițiul "ARGEDAVA 21", organizat de Comandamentul Forțelor Întrunite, la care participă peste 1.300 de militari și sute de mijloace tehnice din forțele terestre, aeriene și navale, am asistat la o aplicaţie de antrenament care a inclus în scenariu și forțarea traversării Dunării în zona localității Frecăței”, a transmis ministrul apărării, pe pagina personală de Facebook.

 

Armata României a luat cu asalt Dunărea. Nicolae Ciucă a insepctat exercițiul

 

2. Sursă foto... (nicolae-ciuca_11481600.jpg)

În cadrul acestor exerciții, cu tehnica militară din dotare, Armata noastră a traversat Dunărea, cu blindate amfibii și bărci de asalt, dar și pe poduri de pontoane construite de geniști, totul având loc cu sprijin aerian apropiat.

Ciucă a participat la exerciții și a transmis că „Armata României a parcurs un drum lung în ultimele decenii, ajungând în acest moment la un nivel de pregătire și înzestrare care le permite militarilor să răspundă oportun provocărilor la adresa securității naționale”.

Folosind tehnica din dotare, militarii au traversat fluviul atât cu amfibiile blindate, cu bărci de asalt cât şi pe poduri de pontoane construite de genişti, totul cu suport aerian apropiat. Exercițiile de astăzi contribuie la antrenarea comandamentelor, unităţilor și subunităților, fiind un bun prilej pentru verificarea capacității de comandă și control, precum și pentru creșterea nivelului de interoperabilitate dintre unități și comandamente.

M-am bucurat să constat că exercițiile au fost foarte bine pregătite iar militarii sunt instruiți pentru executarea cu succes a misiunilor încredințate. Armata României a parcurs un drum lung în ultimele decenii, ajungând în acest moment la un nivel de pregătire și înzestrare care le permite militarilor să răspundă oportun provocărilor la adresa securității naționale!

Îi felicit pe toți militarii participanți la exercițiile de astăzi pentru efortul depus, pentru dedicarea și profesionalismul de care au dat dovadă!”, a conchis ministrul Nicolae Ciucă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel