Nicio pace fără Rusia: Cancelarul austriac își dezvăluie strategia cu Moscova

S.I. Catalin |
Data publicării:
cancelarul Austriei, Sebastian Kurz si presedintele Rusiei, Vladimir Putin
cancelarul Austriei, Sebastian Kurz si presedintele Rusiei, Vladimir Putin

Cel mai tânăr șef de stat din Uniunea Europeană, Sebastian Kurz, a împărtășit modul în care politica țării sale s-a schimbat față de Rusia din momentul apariției lui Vladimir Putin la nunta ministrului austriac de externe și ce înțelegere a câștigat după discuțiile cu președintele rus.

Într-un interviu acordat revistei Spiegel, citat de news-front, cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că este imposibilă atingerea păcii în Europa fără participarea Rusiei la acest proces.

Cancelarul a declarat că, după întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin, în timpul vizitei sale recente, el a realizat că problemele existente între Uniunea Europeană și Rusia nu trebuie să împiedice sau să oprească un dialog deschis între state.

Kurz a comentat, de asemenea, îngrijorările exprimate de politicienii austrieci și unele instituții media că invitația şi prezenţa lui Vladimir Putin la nunta ministrului austriac de externe ar putea afecta politica țării față de Rusia. Cancelarul austriac a remarcat că nimic nu s-a schimbat în această privință și a reamintit că Austria a sprijinit extinderea sancțiunilor anti-ruse în iunie.

"Decizia de a invita pe Putin la nuntă a fost una făcută de cuplu. Poziția noastră politică asupra Rusiei nu sa schimbat ", a spus Kurz.

Președintele rus Vladimir Putin a fost invitat la nunta dintre ministrul austriac de externe Karin Kneissl și omul de afaceri Wolfgang Meilinger în luna august.

În ciuda faptului că a fost o vizită privată, politicienii austrieci din opoziție, precum și mass-media occidentală, au considerat, pe bună dreptate, drept o provocare de proporții la adresa europenilor și chiar "un pumnal în inima valorilor liberale europene".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel