New Strategy Center, dezbatere în SUA privind provocările de securitate din regiunea Mării Negre, generate de agresiune Federației Ruse

New Strategy Center și Yorktown Institute au organizat o dezbatere joi, 29 septembrie, la Washington DC, pe tema provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre în contextul războiului din Ucraina. 

Temele abordate s-au referit la amenințările la adresa liberei circulații și a comerțului, la posibilele acțiuni de intimidare în zona economică exclusivă a României și la nevoia de a susține eforturile Ucrainei pentru prevenirea ocupării Insulei Șerpilor și a litoralului său la Marea Neagră de către Rusia.

Evoluțiile tehnologice și amenințările multiple asupra domeniului maritim au fost alte subiecte ale evenimentului menționat.

Cu acest prilej au contribuit ca speakeri ES Andrei Muraru, Ambasadorul României în SUA, contraamiralul Mihai Panait, Șeful Forțelor Navale, România, amiral (rez.) Gary Roughead, fostul șef al operațiunilor navale americane, Antonia Colibășanu, expert senior asociat al New Strategy Center și analist geopolitic senior Geopolitical Futures, Seth Cropsey, Președintele Yorktown Institute și George Scutaru, Director General New Strategy Center.

Acest eveniment a marcat debutul unui proiect inițiat de New Strategy Center și Yorktown Institute ce are în vedere colaborarea în cadrul unor activități de cercetare și evenimente publice. Acestea au ca obiectiv  promovarea parteneriatului strategic dintre România și SUA, precum și o mai bună înțelegere a situației de securitate din regiunea Mării Negre de către experții  americani și a rolului vital al României în acest spațiu marcat de provocări majore.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel