Navele de desant rusești sunt încărcate cu grupuri de atac și așteaptă în proximitatea frontierei maritime a Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Navă de desant maritim a Federației Ruse
Navă de desant maritim a Federației Ruse

Potrivit portalului topcor.ru, care citează presa ucraineană, nave mari de desant aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse au primit la bord grupuri de atac la Sevastopol și, în prezent, se află în Golful Karkinitsky, în apropierea orașului ucrainean Skadovsk (Regiunea Kherson).

După cum au informat sursele utilizate de mass-media din Ucraina, încărcarea navelor rusești s-a făcut în mod operativ, toate activitățile fiind încheiate într-un interval de 10 ore.

Anterior, presa din Ucraina a semnalat faptul că șase nave mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), împreună cu navele Flotei din Marea Baltică, desfășurau exerciții în apropierea părții de nord-vest a Peninsulei Crimeea. La manevre erau prezente și o vedetă purtătoare de rachete, un dragor, trei remorchere de salvare și o corvetă a Pazei de Coastă din cadrul  Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei.

Pe 20 februarie, în acvatoriul Mării Azov a intrat o escadră a Forțelor Navale ale Federației Ruse, formată din trei nave mari de desant, nave purtătoare de rachete și nave antisubmarin de dimensiuni reduse, precum și mai multe vedete. În prezent, nu se mai știe nimic despre locul în care se află acestea.

Pe 18 februarie, sursele de cercetare occidentale au surprins momentul încărcării navelor mari de desant ale Rusiei în localitatea Novoozernoe din vestul Crimeii.

Comentariul autorului: În prezent, în zona Mării Negre și a Mării Azov, se află 13 nave mari de desant ale Forțelor Navale ale Federației Ruse. Șapte dintre acestea aparțin FRMN, iar alte șase au fost aduse în sprijin (trei de la Flota de Nord și trei de la Flota din Marea Baltică).

Cele trei nave de desant care pe 20 februarie au trecut pe sub Podul Crimeea și au intrat în Marea Azov sunt navele Saratov, Cezar Kunikov și Novocherkassk ale FRMN. Potrivit unor martori oculari, după aspectul exterior, navele par să fie încărcate, probabil cu militari și tehnică de luptă.

Alături de acestea se află nava mică purtătoare de rachete Naberezhnye Chelny, nava mică antisubmarin Povorino, nava de patrulare Pavel Derzhavin și un grup de vedete, toate din compunerea FRMN. Potrivit unor notificări transmise de partea rusă, în perioada 21-25 februarie, în marea Azov sunt planificate activități de pregătire cu trageri de luptă.

În consecință, în Marea Neagră se mai află 10 nave mari de desant, din care patru ale FRMN și șase aduse în sprijin.

Trebuie precizat faptul că este posibil ca în zonă să fie prezente și un număr neprecizat de vedete de desant din cadrul Flotilei din Marea Caspică.

În cazul declanșării unei invazii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, toate aceste nave și vedete de desant vor fi întrebuințate pentru debarcarea desantului maritim, atât în Marea Neagră, cât și în Marea Azov. 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel