Nave și avioane de luptă vor antrena războiul maritim în apele norvegiene. Răspunsul NATO manevrele ruse din apropierea Norvegiei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Fregata norvegiană HNoMS Thor Heyerdahl. Sursă foto: Forțele armate Regale ale Norvegiei
Fregata norvegiană HNoMS Thor Heyerdahl. Sursă foto: Forțele armate Regale ale Norvegiei

Forțele Armate ale Norvegiei au anunțat, pe 24.11.2022, că, în cursul săptămânilor următoare, nave și avioane din mai multe țări se vor antrena în ducerea războiului maritim în apele norvegiene, în cadrul exercițiului Flotex 22.

Flotex 22 - “răspunsul scandinav” al NATO la exercițiile desfășurate de Forțele Navale ruse în apropierea Norvegiei

Acesta este programat în perioada 21 noiembrie - 10 decembrie și, prin urmare, este de așteptat ca în zona Norvegiei să se înregistreze o activitate militară ridicată, atât pe mare, cât și în aer. În perioada 25-27 noiembrie, mai multe dintre navele participante la exercițiu vor face o escală în portul Bodø.

Exercițiul este structurat în mai multe faze. Astfel, până la sfârșitul acestei săptămâni, vor fi desfășurate mai multe antrenamente cu trageri de luptă ale navelor, în zonele Andfjorden și Vågsfjorden, care se vor auzi pe coastele norvegiene. Începând de luni, 28 noiembrie, activitățile în cadrul exercițiului vor fi intensificate.

Din partea Norvegiei, la exercițiu participă fregatele HNoMS Fridtjof Nansen, HNoMS Roald Amundsen, HNoMS Glimt, HNoMS Skjold, HNoMS Steil și HNoMS Storm, dragorul HNoMS Måløy și nava auxiliară HNoMS Nordkapp.

Aliații vor fi reprezentați de un avion german de patrulare maritimă și de nava de patrulare daneză HDMS Vädderen.

Specialiștii militari apreciază că exercițiul desfășurat în comun de forțe și mijloace din Norvegia, Danemarca și Germania reprezintă “o reacție scandinavă” a NATO la activitățile și exercițiile desfășurate de Flota de Nord a Federației Ruse în zona arctică, în special în Marea Barents și Marea Norvegiei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel