Nave militare NATO și japoneze s-au antrenat împreună în Marea Mediterană

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Navele Grupului Maritim 2 al NATO (SNMG2) au efectuat, luni, în Marea Mediterană, exerciții comune cu navele Forței Maritime de Autoapărare a Japoniei (JMSDF), potrivit unui comunicat de presă, din 9 iunie, al Alianței nord-atlantice.

Fregata italiană ITS Margottini (F-592 ) - nava comandant a SNMG2 - și fregata turcească TCG Salihreis (F-246)  s-au întâlnit cu cele două nave japoneze, JS Kashima (navă școală) și JS Shimakaze (distrugător din clasa Hatakaze), în timpul tranzitului lor prin Marea Mediterană. Navele japoneze au plecat din bazele lor,  pe 24 aprilie, în cea de-a 66-a ediție a croazierei de pregătire în oceanul planetar.

Interacțiunea a fost o mare oportunitate pentru a întări cooperarea și parteneriatul dintre NATO și Japonia.

Ofițerii japonezi recent încadrați au avut ocazia să interacționeze cu unitățile NATO și să desfășoare activități de instruire, inclusiv un exercițiu de manevră. Un schimb de personal a permis membrilor echipajelor NATO să se îmbarce pe navele japoneze și reciproc, stimulând interoperabilitatea între unități și oferind participanților o perspectivă asupra modului în care NATO și Japonia operează pe mare.

Comandantul Escadrei de pregătire JMSDF, contraamiralul Shukaku Komuta, l-a salutat pe comandantul SNMG2, contraamiralul italian Mauro Panebianco la bordul JS Kashima, remarcând plăcerea Japoniei de a-și consolida parteneriatul cu NATO.

La rândul său Panebianco a declarat: „Interacțiunea de astăzi este o mare oportunitate de a ne consolida cooperarea și parteneriatul. Împărtășim multe dintre valorile de bază ale marinei dumneavoastră – de aceea cooperarea noastră este reciproc avantajoasă. Japonia este una dintre numeroasele țări dincolo de zona euro-atlantică cu care NATO dezvoltă relații.”

După activitățile comune, cele două nave japoneze și-au reluat croaziera, care este programată să se încheie în august. La rândul lor, navele NATO, Margottini și Salihreis, și-au reluat misiunea în Marea Mediterană.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel