Nave de luptă iraniene, în apele europene. Colosul Makran și fregata Sahand au traversat Canalul Mânecii, în drum spre Rusia

Tudor Curtifan / 20 iul 2021 / 08:37

Două nave iraniene au traversat Canalul Mânecii, în drumul lor spre Federația Rusă.

Nu există nicio informație oficială încă din partea Marii Britanii, dar cu siguranță Royal Navy monitorizează navele iraniene.

E vorba despre două nave, fregata iraniană IRINS Sahand, însoțită de nava colos IRINS Makran, care în drumul lor spre Marea Baltică au traversat îngustul Canal al Mânecii. Informația a fost dezvăluită de U.S. Naval Institute (USNI), care a analizat imaginile prin satelit.

Cele două nave iraniene se îndreaptă spre Federația Rusă. Ele vor ajunge la Sankt Petersburg, unde vor lua parte la ceremoniile dedicate Zilei Marinei Ruse care vor avea loc pe data de 25 iulie 2021.

Ziua Marinei este sărbătorită anual în Rusia în ultima duminică a lunii iulie.

DefenseRomania a scris despre traseul celor două nave în luna iunie, când au fost monitorizate atent de americani. Atunci, publicația noastră semnala că IRINS Makran şi fregata IRINS Sahand au înconjurat Africa şi au trecut de Capul Bunei Speranţe înainte de a pătrunde în Oceanul Atlantic, o premieră pentru nave de război iraniene.

În drumul lor spre Rusia, cele două nave au trecut pe lângă Spania și Franța.

Nava IRINS Makran reprezintă o bază plutitoare pentru forțele navale iraniene, fiind capabilă să transporte șase elicoptere, o serie de bărci militare și grupuri de forțe speciale navale. Cele șase vedete rapide de care dispune sunt similare celor utilizate în Golf de Gardienii Revoluției, armata ideologică a Republicii Islamice.

Makran este considerată cea mai mare navă militară din istoria Iranului.

CITEȘTE ȘI: Colosul naval iranian “Makran” desfășoară exerciții de luptă în Golful Oman

 

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy