Naval Group a semnat contractul cu Australia pentru cele 12 submarine (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Australia a semnat la data de 11 februarie un acord de parteneriat strategic (SPA), în valoare de 50 de miliarde de dolari australieni ($ 35,5 miliarde), cu contractorul francez Grupul Naval pentru producția a 12 submarine Shortfin Barracuda Block 1A din clasa Attack, potrivit Defense World.net, Finacial Times şi Malaysiand Defence.

Australia a semnat luni un contract de producție cu constructorul francez Naval Group pentru o flotă de 12 submarine noi, în valoare de 50 de miliarde de dolari australieni ($ 35,5 miliarde), încheind o dispută de doi ani care punea la îndoială una dintre cele mai profitabile oferte din domeniul apărării din lume.

Acordul de parteneriat strategic ce prevede achiziționarea de la Naval Group a celor 12 submarine, a fost semnat la Canberra de către prim-ministrul australian Scott Morrison, ministrul australian al Apărării Christopher Pyne și ministrul francez al apărării, doamna Florence Parly.

Trei ani de negocieri intense

Australia a selectat constructorul francez ca ofertant preferat pentru flota de submarine în 2016 înainte de alte oferte din Japonia și Germania.

După aproape trei ani de negocieri intense, guvernul australian și Naval Group au semnat un acord de parteneriat strategic ce prevede achiziționarea de la grupul francez a 12 submarine. Primul submarin va fi livrat către 2032, după care la fiecare doi ani va fi livrat câte un submarin, până în 2050.

 (w670)

Submarinele vor fi construite în cadrul proiectul Sea 1000 (Future Submarine)

Intenţia Australie de a cumpăra 12 submarine are la bază un program de înzestrare militară care are ca scop înlocuirea vechii flote de submarine, şase la număr din clasa Collins, până la începutul anilor 2030, fiind în conformitate cu ,,Cartea Albă'' a Apărării din 2016. Cele 12 noi submarine aparțin clasei Attack, iar numele primului submarin din noua clasă va fi HMAS Attack. Submarinele vor fi construite în şantierele navale din Osborne, Australia de Sud.

Acordul de parteneriat strategic, un semnal al dorinței Australiei de a-şi proiecta putere navală în mările care o înconjoară, dar şi în Oceanul Pacific.

Apele care înconjoară Australia sunt astăzi scena unei lupte intense între Statele Unite, China și puterile regionale, care se luptă pentru influență, iar analiștii militari australieni speră ca cele 12 submarine vor  permite țării să mențină o descurajare credibilă împotriva posibilelor acțiuni ostile. Pentru Australia, contractul are un impact extrem de important, el urmând să confere acestei țări superioritatea maritimă în Asia de Sud-Est.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel