Nava USS John P. Murtha s-a întors acasă după o misiune de șapte luni în Pacific

Eduard Pascu |
Data publicării:
USS John P. Murtha
USS John P. Murtha

US Navy a anunțat că nava de transport de vehicule amfibie USS John P. Murtha (LPD 26), s-a întors la acasă la San Diego, după șapte luni de misiune, transmite defence blog.

Timp de șapte luni marinarii de pe USS John P. Murtha, parte a grupului Boxer Amphibious Ready Group (ARG), s-au aflat în misiune în zonele de operare a Flotei a 7-a și a 5-a.

Pe tot parcursul desfășurării, unitățile Boxer ARG au participat la exerciții cu partenerii aliați din regiunile Indo-Pacific și Orientul Mijlociu, și astfel s-au consolidat parteneriatele, capacitatea de combatere și de răspuns la crize, dar și comunicarea dintre US Navy și parteneri. În Pacificul de Vest, US Navy și US Marine Corps  au participat la exerciții multilaterale, inclusiv la exercițiile: Tiger Strike cu forțele navale din Malaezia și cu forțele din Brunei, și la exercițiul KAMANDAG 3 cu forțele din Filipine. Fiecare exercițiu a prezentat o oportunitate pentru grupul de lucru amfibiu de a desfășura antrenamente cu forțele armate ale fiecărei națiuni și de a aborda diferite provocări împreună.

USS John P. Murtha (LPD 26) a reprezentat ARG-ul atunci când au intrat în Visakhapatnam, India și Jeddah, Arabia Saudită, pentru a promova cooperarea regională de securitate, a consolida parteneriatele maritime și de a spori interoperabilitatea între forțele participante.

Boxer ARG este alcătuit din nava de asalt amfibie USS Boxer (LHD 4), nava de transport amfibiu USS John P. Murtha (LPD 26) și nava de debarcare amfibie USS Harpers Ferry (LSD 49)

A treia flotă americană conduce forțele navale din Pacific și oferă pregătirea necesară unei armate globale eficiente. A treia flotă se coordonează constant cu Flota a 7-a a SUA pentru a planifica și executa misiuni care promovează pacea, securitatea și stabilitatea continuă în întregul Pacific.

Vezi și: USS Montgomery (LCS 8) și fregata HMAS Stuart a Royal Australian Navy au desfășurat operațiuni în Marea Chinei de Sud

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel