Nava spaniolă de patrulare Rayo a intrat în Marea Neagră. Forțele ruse din regiune au început monitorizarea acesteia

Ionel Copcea |
Data publicării:

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 07.07.2021, militarii ruși au început monitorizarea navei de patrulare Rayo a Forțelor Navale ale Spaniei, care a intrat în Marea Neagră.

“Forțe și mijloace din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început monitorizarea activităților navei de patrulare Rayo a Forțelor Navale spaniole, care a intrat, pe 07.07.2021, în acvatoriul Mării Negre, pentru participarea la exercițiul Sea Breeze-2021”, se arată într-un comunicat de presă al CNCA, preluat de agenția Interfax.

Pe 01 iulie, CNCA a anunțat că militarii ruși au început supravegherea fregatei italiene ITS Virginio Fasan, care a intrat în Marea Neagră.

Anterior, pe 28 iunie, reprezentanții CNCA anunțaseră că militarii ruși din Marea Neagră monitorizează navele NATO și din alte state participante la exercițiul Sea Breeze-2021.

Exercițiul organizat de Ucraina și NATO se desfășoară în perioada 28 iunie - 10 iulie. La acesta participă 32 de nave de luptă, 40 de avioane și aproximativ 5.000 de militari din 17 state membre ale NATO, precum și din țări partenere ale Alianței.

Comentariul autorului: Trecerea navei de patrulare spaniole ESPS Rayo prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu aceasta.

Potrivit reprezentanților turci, nava spaniolă este nava amiral a Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Împotriva Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group 2).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel