Nava spaniolă de patrulare Rayo a intrat în Marea Neagră. Forțele ruse din regiune au început monitorizarea acesteia

Ionel Copcea / 07 iul 2021 / 16:47

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 07.07.2021, militarii ruși au început monitorizarea navei de patrulare Rayo a Forțelor Navale ale Spaniei, care a intrat în Marea Neagră.

“Forțe și mijloace din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au început monitorizarea activităților navei de patrulare Rayo a Forțelor Navale spaniole, care a intrat, pe 07.07.2021, în acvatoriul Mării Negre, pentru participarea la exercițiul Sea Breeze-2021”, se arată într-un comunicat de presă al CNCA, preluat de agenția Interfax.

Pe 01 iulie, CNCA a anunțat că militarii ruși au început supravegherea fregatei italiene ITS Virginio Fasan, care a intrat în Marea Neagră.

Anterior, pe 28 iunie, reprezentanții CNCA anunțaseră că militarii ruși din Marea Neagră monitorizează navele NATO și din alte state participante la exercițiul Sea Breeze-2021.

Exercițiul organizat de Ucraina și NATO se desfășoară în perioada 28 iunie - 10 iulie. La acesta participă 32 de nave de luptă, 40 de avioane și aproximativ 5.000 de militari din 17 state membre ale NATO, precum și din țări partenere ale Alianței.

Comentariul autorului: Trecerea navei de patrulare spaniole ESPS Rayo prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu aceasta.

Potrivit reprezentanților turci, nava spaniolă este nava amiral a Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Împotriva Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group 2).

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy