Nava expediţionară de transport USNS Yuma a SUA intră în Marea Neagră

DefenseRomania Team / 08 iul 2021 / 11:33
USNS Yuma, sursă foto: US Navy
USNS Yuma, sursă foto: US Navy

US Navy a anunțat că nava expediţionară de transport USNS Yuma a intrat în Marea Neagră.

Nava aparține Comandamentului Flotei a 6-a din Europa și din Africa a Statelor Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut de Marina americană într-o postare pe Twitter.

Americanii anunță că nava militară a început tranzitul către Marea Neagră, unde va opera alături de „partenerii și aliații noștri”. 

Anunțul SUA are loc în contextul exercițiului Sea Breeze 2021 și al tensiunilor care au escaladat în Marea Neagră între Aliați și Federația Rusă, ca urmare a provocărilor constante ale Moscovei.

După ce asupra distrugătorul britanic HMS Defender rușii au deschis foc de avertisment, acuzând nava de război că a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse, obținute în mod abuziv prin ocuparea și anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, la numai o zi distanță, Ministerul Apărării din Olanda a anunțat că rușii au hărțuit și agresat în Marea Neagră fregata Evertsen, cea mai puternică navă de război din dotarea Marinei Olandeze. 

Olandezii au publicat imagini cu avioane militare ruse care hărțuiesc fregata, în timp ce narativul Moscovei nu s-a schimbat: Rușii acuză partea olandeză că a schimbat cursul și s-a îndreptat spre apele teritoriale ale Federație Ruse.

În aceste zile în Marea Neagră se desfășoară cel mai important exercițiu NATO din acest an - Sea Breeze 2021, la care participă 32 de state de pe şase continente.

Sea Breeze 2021 este programat să dureze două săptămâni, implicând aproximativ 5.000 de militari NATO şi ai ţărilor aliate, precum şi circa 30 de nave şi 40 de avioane. Vor participa de asemenea distrugătorul cu rachete ghidate USS Ross şi trupe de infanterie marină americane.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy