Nava de asalt Pyotr Morgunov a reluat testele pe mare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Nava de asalt amfibiu Pyotr Morgunov a reluat în Marea Baltică testele pe mare, a declarat purtătorul de cuvânt al șantierului naval Yantar, Serghei Mikhailov.

"La 23 mai, nava de asfalt amfibie Pyotr Morgunov s-a întors în Marea Baltică pentru finalizarea încercărilor pe mare. Acestea vor dura până la începutul lunii iunie", a spus purtătorul de cuvânt citat de agenția TASS.

Nava de război și-a întrerupt testele la sfârșitul lunii martie și a revenit în șantierul naval Yantar pentru lucrări de reparații, a mai spus purtătorul de cuvânt. "În timpul încercărilor, o parte din componentele sistemului hidraulic au scăzut. Acum toate defectele au fost remediate și nava de atac amfibie este în prezent pe mare", a spus șeful proiectului 11711, Andrei Parfyonov.

În ultima etapă a încercărilor, nava va efectua trageri. Dacă va trece cu bine și peste aceste teste, la jumătatea lunii iunie este programată să fie livrată marinei ruse.

Pyotr Morgunov este primul vas de război din proiectul 11711 produs în serie, proiectat de Biroul din Nevskoye. Contractul privind construcția navei de război a fost încheiat cu Ministerul Apărării al Rusiei în septembrie 2014, iar construcția a început în iunie 2015.

Nava este cea mai mare din clasa sa și are un deplasament de 5.000 de tone. Pyotr Morgunov poate transporta la bord 13 tancuri principale de luptă sau 36 de transportoare blindate de trupe sau vehicule de luptă pentru infanterie. Este înarmată cu șase arme de artilerie de 30 mm și două elicoptere de atac Kamov Ka-29 atac.

Nava principală din acest proiect, Ivan Gren, a intrat serviciu în Marina Rusă pe 20 iunie 2018.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel