Nava Commandant Birot, din cadrul Forţelor Navale Franceze, va ajunge în Portul Constanța

Eduard Pascu |
Data publicării:

Nava maritimă franceză de patrulare Commandant Birot, dislocată în Marea Neagră, va face o escală în Portul Constanţa, informează Ambasada Franţei în România, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, escala bastimentului francez în Portul Constanţa se înscrie în cooperarea dintre forţele navale franceze şi române şi va permite realizarea de acţiuni comune.

"Pe parcursul acestei escale, echipajul navei Commandant Birot va face schimb de experienţă şi expertiză cu membrii Marinei Române, miercuri, 4 decembrie, este prevăzut a avea loc o serie de exerciţii comune cu Marina Română, iar vineri, 6 decembrie, de la ora 12:15, la bordul navei franceze va fi organizată o conferinţă de presă cu participarea ambasadoarei Franţei în România, Michele Ramis şi a comandantului, locotenent-comandorul Maxime Leroy", se arată în comunicat.

Nava maritimă de patrulare Commandant Birot, cu un echipaj de 96 de marinari, a fost concepută iniţial pentru lupta împotriva submarinelor în mediul din apropierea coastelor, dar astăzi este o platformă multirol, capabilă să îndeplinească misiuni care acoperă cele cinci funcţii strategice ale armatelor: descurajare, prevenire, proiecţie, protecţie şi informaţii. De asemenea, nava este adaptată pentru misiunile de control ale spaţiilor aeromaritime, în cadrul operaţiunilor de protecţie maritimă (protecţia zonelor de coastă naţionale), precum şi în toate teatrele de operaţiuni.

"Commandant Birot a luat parte la operaţiunile Harmattan şi Unified Protector în largul coastei Libiei, în 2011 şi de atunci a desfăşurat numeroase misiuni operaţionale atât în Mediterana (FRONTEX / TRITON, apoi SOPHIA), cât şi în Marea Neagră sau în largul coastei Africii de Vest şi în Oceanul Atlantic (misiunea CORYMBE)", mai precizează comunicatul de presă al Ambasadei Franţei.

Vezi și: Franţa participă în diverse forme la securitatea Mării Negre

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel