Nava-amiral a Marinei italiene, portavionul Cavour, va fi compatibilă cu avionul F-35B. Primul avion ar putea ateriza în aprilie

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Nava principală a marinei militare italiene, portavionul Cavour, urmează să ajungă la baza navală Norfolk la jumătatea lunii februarie pentru a fi omologat din punct de vedere al compatibilității cu avioanele F-35 B.

Acest lucru a fost anunțat de căpitanul Gianfranco Vizzini, atașatul militar al Ambasadei Italiei la Washington DC, în cadrul Simpozionului virtual 2021 al Surface Navy Association (SNA), transmite Naval News.

Acesta a declarat că portavionul Cavour, va sosi în Statele Unite pentru a putea fi omologat pentru aeronavele F-35B STOVL. Programul va fi executat în strânsă cooperare cu US Navy, dar mai ales cu US Marine Corps. „Se așteaptă ca portavionul să ajungă în Norfolk în câteva săptămâni, de fapt la jumătatea lunii februarie”, a declarat căpitanul Gianfranco Vizzini.

„După cum știți, Marina italiană a achiziționat un total de 15 avioane F-35B care vor fi livrate marinei italiene. În aprilie am putea avea primul F-35B care va fi îmbarcat la bordul portavionului italian”, a mai spus acesta. 

Modernizarea navei a durat 16 luni

Ca etapă pregătitoare omologării, portavionul Cavour a fost supus, timp de 16 luni, unei întregi serii de modificări și modernizări pentru a putea opera în deplină compatibilitate cu avioanele americane F-35B, efectuate la șantierul naval din Taranto, procesul fiind încheiat în mai 2020.

Intervențiile tehnice efectuate la bordul portavionului au inclus revizia punții de zbor cu un nou strat de rulare. Acest lucru a fost necesar pentru a limita impactul termodinamic atunci când varianta F-35B STOVL (Short Take Off Vertical Landing) va decola și va ateriza. Intervențiile au cuprins modificări ale structurilor, echipamentelor și sistemelor de zbor ale punții. Au fost, de asemenea, modificate și modernizate compartimentele insulare ale navei, hangarul, depozitul de echipamente, stocarea combustibilului pentru aviație, rețeaua de date, senzorii și electronica. Acest lucru a fost necesar pentru integrarea și operarea în zbor cu F-35B.

Armata italiană va primi în următorii ani pe lângă cele 15 avioane de luptă F-35B și 60 de avioane F-35A.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel