NATO va efectua pe viitor noi exerciții militare cu Ucraina în regiunea Mării Negre

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

NATO a inițiat pregătirile pentru noi exerciții comune cu Ucraina în Marea Neagră și a subliniat că există disponibilitate din partea statelor membre ale Alianţei de a-și aprofunda parteneriatul cu Ucraina, potrivit Uawire.org.

Ministerul ucrainean al Apărării a precizat că Alexander Vinnikov, reprezentatul Ucrainei la NATO, a vorbiy despre acest lucru într-o adresă personală înaintată ministrului ucrainean al Apărării, Andriy Ţăran.

Dezvoltarea unei cooperării mai strânse între Ucraina şi NATO constă, în special, în efectuarea unor exerciții comune în regiunea importantă din punct de vedere strategic - regiunea Mării Negre, exerciţii comune pentru combaterea războiului hibrid și acces la programele educaționale NATO.

NATO a subliniat că va continua să sprijine Ucraina, suveranitatea și integritatea sa teritorială.

,,În mijlocul unei provocări fără precedent cu care se confruntă toate statele membre NATO și statele partenere, NATO rămâne fermă în angajamentul său de a ajuta Ucraina să își consolideze capacitățile de apărare și să implementeze reforme euro-atlantice. Sprijinul NATO pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei rămâne ferm," se precizează într-un comunicat.

Exercițiile NATO Shield Sea 2019 au fost lansate în sud-vestul Mării Negre la 8 aprilie 2019. Nave și aeronave din Statele Unite, Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda, Turcia și România au participat la aceste exerciţii în cooperare cu reprezentanții Forțele armate ale Georgiei și Ucrainei.

Rusia a pus navele de recunoaștere și atac, precum și sistemele de rachete de coastă ale flotei sale din Marea Neagră în stare de alertă ca răspuns la exercițiile navale ale NATO în Marea Neagră.

De la anexarea Crimeei în 2014, Rusia a efectuat exerciții militare regulate în peninsulă și în Marea Neagră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel