NATO desfăşoară 300 de militari din Forţa de Reacţie Rapidă în afara Afganistanului pentru a ajuta persoanele evacuate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ 300 de militari din Forţa de Reacţie a NATO au fost desfăşuraţi pentru a ajuta persoanele evacuate din Afganistan care se află în aşteptarea relocalizării, a declarat pentru DPA un oficial al Alianţei.

Forţa de Reacţie a NATO a fost activată ultima dată în urmă cu circa 16 ani pentru a livra ajutoare după uraganul Katrina din SUA şi pentru a oferi sprijin după un mare cutremur în Pakistan.

Militarii sunt localizaţi în diferite locuri unde refugiaţii sunt găzduiţi în Europa, potrivit aceluiaşi oficial. Peste 20 din cele 30 de ţări NATO contribuie la aceste eforturi sub o formă sau alta, a spus sursa.

În plus, sute de angajaţi ai NATO sprijină operaţiunea din centrele de comandă regionale şi de la sediul de la Bruxelles al Alianţei.

Aproximativ 2.000 de afgani care au lucrat cu NATO şi familiile lor au fost evacuaţi luna trecută după ce talibanii au preluat controlul, conform unei declaraţii scrise separate transmisă de Alianţă în această săptămână.

"Mulţi dintre ei sunt în proces de a fi relocalizaţi în ţări aliate, inclusiv în SUA", a precizat NATO luni, potrivit Agerpres.

Conform unor surse ale DPA din cadrul NATO, circa 1.400 dintre aceste persoane încă aşteptau miercuri relocarea pe termen lung. Centre de primire de urgenţă au fost create în Polonia şi Kosovo.

Nu mai există trupe NATO în Afganistan, în urma deciziei SUA de a părăsi această ţară după un război de aproape 20 de ani.

Alianţa a semnat pentru desfăşurarea de trupe din Forţa de Reacţie la 24 august, a spus un oficial militar al NATO, la circa o săptămână după ce talibanii au preluat puterea la Kabul. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel