NATO are în vedere trimiterea de militari în Ucraina pentru antrenarea trupelor ucrainene - NYT

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Aliații NATO se apropie treptat de decizia de a-și trimite trupele în Ucraina. Ele vor fi folosite pentru a antrena forțele ucrainene.

„Acest pas va fi o altă estompare a „liniei roșii” anterioare și ar putea implica Statele Unite și Europa mai direct în război”, precizează publicația The New York Times, citată de RBC-Ucraina (16 mai) .

Potrivit NYT, Ucraina nu are capacitatea de a pregăti trupe, iar situaţia de pe câmpul de luptă s-a înrăutăţit din cauza ofensivei ruse. Prin urmare, oficialii ucraineni le-au cerut omologilor lor americani și NATO să ajute să antreneze 150.000 de soldați mai aproape de linia frontului pentru o desfășurare mai rapidă.

Oficial, SUA nu au susținut această idee, dar președintele șefilor de stat major, generalul Charles Brown, consideră acest proces inevitabil. Brown a spus că instructorii NATO potențial dislocați în Ucraina ar putea fi în pericol, așa că ar trebui să folosească sisteme de apărare antiaeriană pe care Ucraina le are dislocate în apropierea câmpului de luptă pentru a-i proteja.

În același timp, Casa Albă refuză să trimită chiar și instructori în Ucraina și solicită aliaților săi din NATO să le urmeze exemplul.

 

Unde ar putea fi staționate trupele NATO în Ucraina

 

Mutarea pregătirii în Ucraina ar permite instructorilor americani să adune mai rapid informații despre inovațiile care au loc pe linia frontului, permițându-le potențial să își adapteze antrenamentul.

Luna trecută, NATO i-a cerut generalului Christopher Cavoli, comandantul Forțelor Aliate din Europa, să găsească modalități prin care Alianța ar putea ajuta Ucraina, reducând în același timp riscurile potențiale. Reprezentantul oficial al SUA a declarat, miercuri, că una dintre posibilități ar putea fi antrenarea trupelor ucrainene la Lviv.

 

Discuție privind introducerea trupelor NATO în Ucraina

 

Lideri din țările membre NATO au respins public astfel de idei deoarece cred că ar duce la o confruntare directă cu Rusia. Însă în februarie, președintele francez Emmanuel Macron a ridicat public dezbaterea că Occidentul ar trebui să ia în considerare un astfel de scenariu. În același timp, Macron a declarat că țara sa ar putea trimite trupe în Ucraina, dar nu a oferit detalii.

De asemenea, premierul polonez Donald Tusk a declarat recent că un anumit contingent de reprezentanți ai Alianței Nord-Atlantice este deja prezent pe teritoriul Ucrainei. Este vorba despre instructori și observatori.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel