NATO anunţă expulzarea a opt membri ai misiunii diplomatice a Rusiei bănuiţi de spionaj

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

NATO a retras acreditarea a opt membri ai misiunii Rusiei la sediul Alianţei care erau ''ofiţeri de informaţii ruşi nedeclaraţi'', a anunţat miercuri o oficialitate NATO, potrivit Reuters.

Canalul de televiziune britanic Sky News a informat, pe 06.10.2021, că NATO a decis reducerea la jumătate a misiunii Rusiei de la sediul Alianței. Opt diplomați ruși vor fi expulzați și alte două posturi vor fi scoase din ștatul misiunii. Motivul expulzării este reprezentat de activitățile ostile ale Rusiei. În cadrul Alianței se consideră că cei opt ruși expulzați sunt ofițeri de informații.

''De asemenea, putem confirma că am redus la 10 numărul posturilor pe care Federaţia Rusă le poate acredita la NATO'', a precizat reprezentantul organizaţiei nord-atlantice.

''Politica NATO faţă de Rusia rămâne consecventă. Ne-am consolidat descurajarea şi apărarea ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei, deşi în acelaşi timp rămânem deschişi pentru un dialog substanţial'', a adăugat el.

NATO a decis să reducă la jumătate dimensiunea misiunii Rusiei la sediul Alianței ca răspuns la activitățile rău intenționate ale părții ruse, manifestate inclusiv prin asasinate și spionaj. Opt diplomați considerați a fi ofițeri de informații nedeclarați vor fi rugați să plece, iar alte două funcții vor fi înlăturate”, a scris pe Twitter editorul canalului Sky News, Deborah Haynes.

În prezent, misiunea permanentă a Rusiei la NATO include 20 de persoane. După expulzarea celor opt ruși și reducerea altor două poziții, în cadrul misiuni vor mai rămâne numai 10 persoane. Astfel se poate constata că aceasta se reduce practic la jumătate.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a solicitat statelor membre ale Alianței să coopereze cu Rusia în scopul evitării unei noi curse a înarmărilor și a unui nou război rece. În același timp, autoritățile de la Moscova au remarcat faptul că relațiile dintre Rusia și NATO s-au aflat recent în punctul lor cel mai scăzut, interacțiunea dintre părți ajungând practic la zero.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel