Muntenegru a primit din partea Germaniei mai multe vehicule blindate

S.I. Catalin / 12 oct 2018 / 17:20

Secretarul de Stat pentru Apărare al Germaniei, Thomas Silberhorn, a înmânat șase vehicule LAPV de clasă G Mercedes-Benz (vehicule ușoare blindate de patrulare) la baza aeriană Golubovci, către șeful Statului Major General din Muntenegru, generalul Drakutin Dakić, potrivit DefenseWorld.

 

Vehiculul este cunoscut ca Enok în Germania.

LAPV este echipat cu un motor diesel OM 642 care dezvoltă o putere de 184 CP (135 kW), care poate atinge o viteză maximă de aproximativ 100 km / h, iar greutatea totală admisă a vehiculului blindat poate fi de 6,1 tone.

Vehiculul prezintă caracteristici impresionante de rulare pentru drumuri accidentate și este astfel potrivit pentru operații militare în cele mai dificile condiții.

Secretarul de stat Silberhorn le-a reamintit celor prezenți contribuția considerabilă pe care Muntenegru o face în cadrul NATO și desfășurarea soldaților muntenegreni în misiunile internaționale actuale.

Silberhorn a subliniat, de asemenea, dorința guvernului german de a oferi în continuare sprijinul pentru apărarea Muntenegrului.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy