Grupul rus de motocicliști ''Night Wolves'', susţinător al regimului Putin, a lansat un miting cu destinația Berlin

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin se adresează ofițerilor de informații la un eveniment pentru a marca centenarul Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei (GRU) - 2 noiembrie 2018. Sursa foto: Kremlin.ru.
Președintele rus Vladimir Putin se adresează ofițerilor de informații la un eveniment pentru a marca centenarul Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei (GRU) - 2 noiembrie 2018. Sursa foto: Kremlin.ru.

Sute de motocicliști loiali Kremlinului, sub stindardul clubului ''Lupii Nopții'', au ieșit sâmbătă pe străzile Moscovei pentru un miting "patriotic" care urmează să treacă şi prin Europa, cu destinaţia Berlin. Grupul de motociclişti, condus de fondatorul și liderul clubului, Alexander Zaldastanov, cunoscut sub numele de "Chirurgul", își propune să finalizeze mitingul la Berlin până pe 9 mai.

Mai mulți participanți la acest aşa-zis miting au fluturat steaguri rusești și sovietice. Unii aveau pe motocicletele lor litera "Z" - un simbol al "operațiunii militare speciale" a Rusiei în Ucraina, lansată în februarie 2022.

Supranumit "Drumurile Victoriei", mitingul a adoptat sloganul tradițional al ofensivei rusești în Ucraina: "Nu-i abandonăm pe ai noștri".

Potrivit organizatorilor, coloana de motociclete intenționează să ajungă până la 1 mai în orașul Volgograd, fostul Stalingrad, locul unei bătălii sângeroase între trupele sovietice și cele naziste care a marcat un punct de cotitură în cel de-al Doilea Război Mondial spre victoria Uniunii Sovietice și a aliaților săi.

Motocicliștii își vor continua călătoria spre regiunea Donbas din estul Ucrainei, scena unor lupte grele, unde vor distribui ajutoare umanitare civililor și soldaților ruși.

"Locuitorii din Donbas și noi, suntem același popor", a declarat pentru AFP Artyom, în vârstă de 34 de ani, înainte de a se îmbarca în cursă.

Zaldastanov, care s-a descris drept "prieten" al președintelui rus Vladimir Putin, se află sub incidența unor sancțiuni occidentale pentru sprijinul său în favoarea anexării Crimeii de către Rusia în 2014 și a ofensivei rusești în Ucraina. În mai 2015, i s-a interzis intrarea în Polonia, unde dorea să organizeze "un raliu al victoriei motocicliștilor" prin Europa. Interdicția a provocat furia diplomației ruse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel