Motoare ucraineane pentru elicopterele turcești ATAK 2 (Foto/Video)

S.I. Catalin / 16 Martie 2021 / 13:09
Proiectul elicopterului de atac T929, cunoscut și sub numele de ATAK 2.
Proiectul elicopterului de atac T929, cunoscut și sub numele de ATAK 2.

Industria turcă de apărare a găsit o soluţie pentru continuarea dezvoltării elicopterului de luptă ATAK 2, achiziţionarea unor motoare din Ucraina. ATAK 2 este considerat, cel puţin de turci, un concurent al Boeing Apache.

Temel Kotil, directorul general al Turkish Aerospace Industries, a anunțat săptămâna acesta că un motor de provenienţa ucraineană va fi instalat pe elicopterul de atac ATAK 2.

Elicopterul de atac ATAK 2 are o greutate de 11 tone și poate transporta 1.500 kg de muniție. Elicopterul va fi echipat cu motoare de 2.500 de cai putere și va zbura începând cu anul 2023, conform celor spuse de Kotil.

Elicopterul de atac ATAK 2 este dezvoltat în baza programului de elicopter de atac grele, semnat între Directoratul turc al Industriilor de Apărare (SSB) și TAI.

Proiectul își propune să răspundă nevoilor Forțelor Armate Turcești (TSK) în ceea ce privește un elicopter de atac eficient care poate transporta o cantitate mare de încărcătură utilă şi este echipat cu tehnologie avansată: sisteme de război electronic (EW), sisteme de navigație, sisteme de comunicații și sisteme de arme.

ATAK 2 a fost gândit să fie un elicopter care să aibă manevrabilitate și performanțe ridicate.

ATAK 2 face parte din aceiaşi categorie de elicoptere de atac ca Boeing AH-64 Apache – fabricat de SUA – și Mi-28NM Night Hunter – fabricat de Rusia. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy