Mossadul a dejucat zeci de atacuri teroriste iraniene în străinătate, inclusiv în Turcia sau Cipru

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official

Șeful Mossad, David Barnea a declarat că serviciile de informații israeliene au dejucat recent zeci de atacuri teroriste iraniene în străinătate, în cadrul conferinței anuale a Institutului pentru politici antiteroriste de la Universitatea Reichman din Herzliya.

“Regimul de la Teheran încalcă regulile în timp ce exploatează cu cinism principiile islamului. Este un regim care pledează pentru violență ca mijloc legitim. Acestea nu sunt acțiuni întâmplătoare, ci terorism de stat, planificat, sistematic și strategic”, a spus el, citat de AnimaNews.

David Barnea a enumerat câteva dintre atacurile teroriste dejucate de Mossad și a menționat, printre altele, încercarea de a ataca oameni de afaceri israelieni în Cipru, precum și turiști și diplomați israelieni în Turcia.

Șeful Mossad a explicat, de asemenea, că Iranul este “o republică care folosește terorismul în scopuri proprii. Terorismul nu este folosit pentru a-și proteja cetățenii, ci pentru a obține putere și control asupra regimului”.

El a explicat, de asemenea, că Israelul nu va participa la “șarada” unui nou acord nuclear între puterile mondiale și Iran, avertizând că acordul emergent nu va oferi “nicio imunitate” Teheranului față de operațiunile agenției de spionaj.

“Acordul se bazează pe minciuni iraniene. Iranul a încercat să construiască o armă nucleară care să pună în pericol existența Israelului. Acordul îi va ajuta cu ușurință să atingă acest obiectiv cu legitimitate internațională”, a declarat Barnea în primul său discurs public de când a devenit șeful Mossad în iunie 2021.

“Chiar dacă se semnează un acord, acesta nu va oferi imunitate față de operațiunile Mossadului. Nu vom lua parte la această șaradă. Nu vom închide ochii în fața adevărului dovedit. Regimului iranian nu i se va acorda imunitate”, a avertizat el.

“Conducerea iraniană trebuie să înțeleagă că atacurile asupra Israelului sau a israelienilor, direct sau indirect prin intermediari, vor fi întâmpinate cu un răspuns dureros împotriva celor responsabili, pe teritoriul iranian. Nu îi vom urmări în justiție pe proxeneți, ci pe cei care i-au înarmat și au dat ordinele, iar acest lucru se va întâmpla în Iran”, a avertizat Barnea.

El a reflectat, de asemenea, asupra călătoriei sale la Washington de săptămâna trecută, în timpul căreia a discutat despre acordul nuclear cu Iranul cu șeful CIA, șeful FBI, consilierul pentru securitate națională, secretarul apărării, șeful Statului Major Întrunit al SUA și alți înalți oficiali guvernamentali din cadrul Departamentului de Stat.

“Semnarea acordului nuclear înseamnă că regimul terorist va primi imediat aproximativ 6 miliarde de dolari, pe lângă cele 90 de miliarde de dolari din primul an. Dacă chiar și o fracțiune din această sumă este destinată terorismului, atunci provocarea noastră și a lumii de a o contracara va fi enormă. Acesta este unul dintre punctele slabe evidente ale acordului”, a subliniat el. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel