Rusia,mulţumită de investiţiile în apărare. Armamentul nou, 48%

Cristian Soare / 25 iul 2018 / 14:00

Ponderea noilor sisteme de armament ale armatei ruse a crescut cu 13% din 2016, până la 48%, iar aproximativ 5.000 de echipamente avansate au fost livrate trupelor în această perioadă, a declarat marți ministrul apărării rus, generalul Serghei Şoigu, potrivit TASS.

"Aproximativ 5.000 de sisteme de arme noi au fost livrate armatei, datorită cărora ponderea lor în unitățile de luptă și în formațiunile militare aflate în alertă constantă a crescut de la 35% la 48%", a declarat Shoigu în timpul unei ședințe a conducerii Ministerului.

Modernizarea a ajutat la îmbunătățirea caracteristicilor de luptă a zece sisteme de armament, a precizat acesta

"Au fost dezvoltate cinci noi sisteme de arme care depășesc prin potențial cele mai bune arme străine, acestea fiind deja livrate trupelor. Este vorba de vehicule de luptă auxiliare tancurilor, sistemul de lansare cu rachete de calibre multiple de tip Tornado-S, sistemul de rachete cu rază mică de acțiune Tor-M2, precum și vehiculele blindate de tip Taifun-K și Taifun-U ", a declarat Ministrul Apărării de la Moscova.

Rusia a efectuat peste 750 de controale ale forțelor terestre începând cu anul 2016, inclusiv 530 de inspecții surpriză, care au permis conducerii armatei să evalueze pe larg pregătirile pentru îndeplinirea misiunilor atribuite, susține domnul Shoigu.

De asemenea, au fost organizate 7698 exerciții militare de diferite nivele, începând cu anul 2016, conform aceleiași surse

Numărul de militari care au contract cu armata a crescut de la 90.000 la 131.000 de persoane începând cu anul 2016, a continuat Ministrul Apărării.

"Ca urmare, această categorie de militari a devenit majoritară pentru prima dată, în cadrul trupelor. Astfel, armata are suficient personal profesionist pentru ocuparea posturilor de comandanți, inclusiv specialiști în armament și operațiuni militare"

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy