Spionajul degradează relaţiile diplomatice dintre Rusia şi Olanda

S.I. Catalin / 08 oct 2018 / 22:11

Ministerul rus de externe a convocat-o luni pe ambasadoarea olandeză la Moscova, căreia i-a înmânat o notă de protest faţă de reţinerea şi arestarea unor cetăţeni ruşi, informează Reuters. Ministerul a apreciat că incidentul din Olanda a fost o provocare.

Olanda a anunţat joia trecută că a dejucat în aprilie o tentativă de atac informatic împotriva Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Suspecţii reţinuţi erau patru presupuşi agenţi ruşi, care au intrat pe teritoriul olandez cu paşapoarte diplomatice şi au parcat un autoturism plin cu echipamente electronice în apropierea sediului din Haga al organizaţiei, cu scopul de a pătrunde de la distanţă în sistemul informatic.

OIAC ancheta în perioada respectivă otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal în Anglia.

Ulterior, Ministerul rus de Externe a afirmat că cei patru bărbați au fost trimiși pentru a testa securitatea informatică a rețelei de calculatoare a ambasadei ruse, nu pentru a intra în calculatoarele utilizate de OIAC, mai spune The Guardian.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy