Medvedev, discurs în stil iranian: Rusia poartă în Ucraina un război sacru împotriva lui Satan. Ne vom trimite dușmanii în focurile Gheenei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Invazia Ucrainei de către Rusia a ucis zeci de mii de persoane şi a declanşat cea mai mare confruntare cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba în 1962, când superputerile Războiului Rece s-au aflat cel mai aproape de războiul nuclear.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a considerat vineri războiul Rusiei în Ucraina drept un conflict sacru cu Satana, avertizând că Moscova i-ar putea trimite pe toţi duşmanii ei în focurilor veşnice ale Gheenei.

Discursul lui Medvedev pare scris de consilierii fostului Ayatollah Khomeini, Lider Suprem al Iranului între 1979 și 1989, care folosea pentru prima dată expresia de ”Marele Satan”, făcând referire la imperialismul SUA.


Medvedev, care, în calitate de preşedinte între 2008 şi 2012, s-a prezentat ca un liberal modernizator, a declarat că Moscova se luptă în Ucraina cu "narcomani nazişti nebuni" sprijiniţi de occidentali, despre care a spus că "le curge saliva pe bărbie din cauza degenerării", notează Reuters.

Kievul şi Occidentul au respins în repetate rânduri acuzaţiile preşedintelui Vladimir Putin că Ucraina este condusă de fascişti care îi persecută pe vorbitorii de limbă rusă. În schimb, ei văd războiul ca pe o acaparare brutală de teritorii de către Moscova.

Într-un mesaj cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale a Rusiei, marcată pe 4 noiembrie, Medvedev a spus că sarcina patriei este "să-l oprească pe conducătorul suprem al Iadului, orice nume ar folosi - Satan, Lucifer sau Iblis".

Medvedev, acum vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că Rusia are arme diferite, inclusiv capacitatea de "a-i trimite pe toţi duşmanii noştri în focul Gheenei", folosind un termen ebraic adesea tradus ca Iad.

De când a început războiul, retorica lui Medvedev a devenit din ce în ce mai înverşunată, părerile sale publicate fiind uneori în armonie cu gândirea la nivelurile de vârf ale elitei de la Kremlin.

Armele lui Satan, a spus Medvedev, sunt "minciuni foarte complexe. Şi arma noastră este adevărul. De aceea cauza noastră este dreaptă. De aceea victoria va fi a noastră! Sărbători fericite!", a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel