Urmărește emisiunea live



Moscova acuză SUA că au reținut un cetățean rus ca reacție la arestarea unui american în Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul de Externe rus a anunţat sâmbătă că Statele Unite au reţinut un cetăţean rus, la câteva zile după ce Moscova a reţinut un fost puşcaş marin american sub bănuiala de spionaj.

Fostul puşcaş marin Paul Whelan a fost arestat de Serviciul federal de securitate rus (FSB) pe data de 28 decembrie. Familia sa a negat acuzaţiile şi a afirmat că Paul Whelan se afla în Rusia pentru a participa la căsătoria unui prieten, potrivit Reuters.

Ministerul de Externe rus a afirmat sâmbătă că SUA l-au reţinut pe cetăţeanul rus Dmitri Makarenko în Insulele Mariane de Nord pe 29 decembrie şi l-au mutat apoi în Florida.

,,Makarenko, născut în 1979, a sosit pe Insula Saipan împreună cu soţia, copiii şi părinţii. El a fost reţinut de personalul FBI pe aeroport imediat după sosire", a spus ministerul rus.

Ambasada SUA la Moscova nu a putut fi contactată pentru a face declaraţii în legătură cu acest subiect.

Acuzaţiile venite din ambele părţi ar putea complica şi mai mult relaţiile tensionate dintre Moscova şi Washington, în pofida dorinţelor exprimate de preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin privind îmbunătăţirea relaţiilor, notează Reuters.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat săptămâna aceasta că Washingtonul i-a cerut Moscovei explicaţii în legătură cu arestarea fostului puşcaş marin Paul Whelan.

La rândul său, Marea Britanie a avertizat vineri Rusia împotriva unui ,,joc de şah diplomatic'' după inculparea pentru ,,spionaj'' a fostului puşcaş marin, care are dublă naţionalitate americană şi britanică.

,,Nu acceptăm ca persoane să fie utilizate într-un joc de şah diplomatic'', a declarat şeful diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt, pentru BBC.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei susţine că l-a arestat pe Paul Whelan 'în timp ce el comitea un act de spionaj', fapt dezminţit de acesta. Codul Penal rus pedepseşte astfel de delicte cu până la 20 de ani de închisoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel