Momentul în care generalul rus Gladkikh este ucis în Siria (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

La sfârşitul săptămânii trecute, pe platformele de socializare, au fost publicate mai multe materiale video cu momentul în care general- maiorul Vyacheslav Gladkikh, din cadrul forțelor ruse dislocate în Siria, a fost ucis cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Amintim că, un general rus a fost ucis şi alţi trei militari au fost răniţi marţea trecută în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat în apropierea câmpului petrolier At-Taym, la sud de Deir EzZor, în estul Siriei.

,,La 18 august, un dispozitiv exploziv improvizat a explodat în timp ce convoiul rus revenea dintr-o acţiune umanitară, la 15 km de oraşul Deir Ezzor', preciza, la momentul respectiv, agenţiile ruse de presă, citând un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

După cum se poate observa şi în materialul video, dispozitivul exploziv improvizat, amplasat pe marginea drumului, a explodat foarte aproape de un convoi al patrulei militare ruse, după ce unul dintre militari a călcat pe acesta.

În urma declanşării dispozitivului exploziv, general-maiorul Vyacheslav Vladimirovich Gladkikh a supraviețuit inițial exploziei – însă gravitatea rănilor i-au provocat decesul la scurt timp de la primirea primului-ajutor –  iar alţi trei militari ruşi au fost răniţi în urma deflagraţiei.

Ministerul rus al Apărării nu a oferit nici până la această oră mai multe detalii

Un analist militar sirian a declarat că șapte militari ai Forţelor Militare Siriene, loiale regimului Assad, au fost uciși, inclusiv un comandant. Nicio grupare teroristă sau forţă paramilitară din această regiune nu și-a asumat responsabilitatea pentru acest incident, dar jihadiştii din gruparea Statul Islamic și-au intensificat atacurile asupra unităților pro-Assad în ultimele săptămâni.

Mai multe mii de soldaţi ruşi sunt desfăşuraţi în Siria în sprijinul armatei preşedintelui Bashar al-Assad

Intervenţia militară rusă, declanşată în septembrie 2015, a schimbat cursul războiului şi a permis Damascului să obţină victorii decisive, câştigând terenul pe care îl pierduse în faţa rebelilor şi jihadiştilor din gruparea Statul Islamic.

Kremlinul a recunoscut moartea a peste 120 de militari rusești în Siria de la începutul intervenției militare din septembrie 2015, pentru a ajuta regimul Assad să se menţină la putere. Cu toate acestea, decesele mercenarilor ruși, membrii ai companiei militare private (PMC) Wagner Group, nu sunt incluse în acest număr şi nu au fost recunoscute în mod oficial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel