Moment istoric pentru Coreea de Sud: A fost prezentat primul prototip al KF-X, aeronava de generația a V-a

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Prezentarea primului prototip KF-X, avionul de generația a V-a dezvoltat de Coreea de Sud. Sursă foto: KAI via. Defence-Blog.com
Prezentarea primului prototip KF-X, avionul de generația a V-a dezvoltat de Coreea de Sud. Sursă foto: KAI via. Defence-Blog.com

Coreea de Sud a prezentat primul prototip al aeronavei KF-X. Evenimentul major a avut loc în prezența președintelui sud-coreean Moon Jae-in.

Ceremonia a avut loc la sediul KAI și la ea au luat parte și reprezentanți ai Indoneziei, parte din ambițiosul proiect.

Președintele Moon Jae-in a subliniat că evenimentul marchează un pas important pentru Coreea de Sud în ceea ce privește independența în domeniul apărării. În prezent Seulul se bazează foarte mult pe sprijinul militar al SUA, principalul său aliat.

1. Președinte... (prezentare-prototip-kf-x-coreea-de-sud-moon-jae-in_72179800.jpg)

Prezentarea primului prototip KF-X, avionul de generația a V-a dezvoltat de Coreea de Sud. Sursă foto: KAI via. Defence-Blog.com

 

KF-X va fi o aeronavă de vânătoare de generația a V-a pe care Coreea de Sud o dezvoltă intern.

Producătorul KAI va începe testele la sol ale prototipului încă din acest an, urmând ca primele zboruri să aibă loc în 2022.

Președintele sud-coreean a anunțat că țara sa va deține cel puțin 40 de FK-X până în 2028 și 120 până în 2032.

De precizat că Seulul a dezvoltă aeronava de generația a V-a în comun cu Indonezia. Proiectul e esteimat la 6.3 miliarde de euro din care Jakarta achită 20%. 

La evenimentul istoric de azi, prezentarea primului prototip al KF-X a participat și ministrul Apărării din Indonezia.

 

KF-X, un proiect de succes al Coreei de Sud



Publicația noastră a scris încă din martie că la momentul respectiv opt prototipuri ale avionului KF-X erau asamblate simultan, iar patru dintre ele erau deja în ultima fază a acestui proces. Două prototipuri vor fi variante cu două locuri iar primul prototip va fi prezentat în aprilie.

Noile avioane ale Coreei de Sud, dezvoltate intern, vor înlocui treptat aeronavele F-4 Phantom II  și Northrop F-5E Tiger II.

Amintim că în cursul anului trecut, producătorul GE Aviation a anunțat că a livrat primul motor F414-GE-400K către Korea Aerospace Industries, compania sud-coreeană care se ocupă cu dezvoltarea programului.

Motoarele F414 se regăsesc de asemenea și pe aeronavele Boeing F/A-18 Super Hornet, JAS 39 Gripen, dar și pe aparatele indiene HAL Tejas. Știm totodată că în ceea ce privește armamentul, pe viitoarea aeronavă vor fi integrate rachete aer-aer Meteor dezvoltate de MBDA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel