Moartea unui comandant de top al grupării Boko Haram, confirmată de militarii nigerieni

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii nigerieni au anunțat că au ucis un comandant de top al grupării Boko Haram în timpul unei operațiuni recente, a informat presa locală, transmite agenția Anadolu.

Operațiunea s-a desfășurat în Gorgi, zona administrației locale Damboa din nord-estul statului Borno. În afară de înaltul comandant, operațiunea s-a soldat și cu peste 100 de insurgenți Boko Haram uciși, anunță armata, potrivit cotidianului Daily Mail.

"Este îmbucurător să confirmăm faptul că un comandant de top Boko Haram, Abu Usamah, a fost printre acei insurgenți uciși în timpul acelui atac", transmite Daily Post care citează o sursă militară, referindu-se la operațiune împotriva Boko Haram care a avut loc pe 22 martie.

Forțele militare din Ciad, Camerun, Nigeria și Niger se luptă pentru a elimina membrii grupării Boko Haram, grupare aflată în regiunea Lacului Ciad de mai bine de cinci ani.

În 2015, o facțiune Boko Haram, Wilayat Gharb Ifriqiyya a promis fidelitate grupului ISIS/Daesh.

Violențele comise de membrii grupării Boko Haram a afectat aproximativ 26 de milioane de oameni în regiunea Lacului Ciad iar alte 2,6 milioane de oameni și-au părăsit casele, potrivit Agenției ONU pentru Refugiați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel