Moartea unui comandant de top al grupării Boko Haram, confirmată de militarii nigerieni

Eduard Pascu / 30 Martie 2020 / 19:55

Militarii nigerieni au anunțat că au ucis un comandant de top al grupării Boko Haram în timpul unei operațiuni recente, a informat presa locală, transmite agenția Anadolu.

Operațiunea s-a desfășurat în Gorgi, zona administrației locale Damboa din nord-estul statului Borno. În afară de înaltul comandant, operațiunea s-a soldat și cu peste 100 de insurgenți Boko Haram uciși, anunță armata, potrivit cotidianului Daily Mail.

"Este îmbucurător să confirmăm faptul că un comandant de top Boko Haram, Abu Usamah, a fost printre acei insurgenți uciși în timpul acelui atac", transmite Daily Post care citează o sursă militară, referindu-se la operațiune împotriva Boko Haram care a avut loc pe 22 martie.

Forțele militare din Ciad, Camerun, Nigeria și Niger se luptă pentru a elimina membrii grupării Boko Haram, grupare aflată în regiunea Lacului Ciad de mai bine de cinci ani.

În 2015, o facțiune Boko Haram, Wilayat Gharb Ifriqiyya a promis fidelitate grupului ISIS/Daesh.

Violențele comise de membrii grupării Boko Haram a afectat aproximativ 26 de milioane de oameni în regiunea Lacului Ciad iar alte 2,6 milioane de oameni și-au părăsit casele, potrivit Agenției ONU pentru Refugiați.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy