Misiune internațională în spațiu. Agenția Spațială Europeană, obiectiv în explorarea Sistemului Solar

Tudor Curtifan / 06 iun 2018 / 21:32

O rachetă spaţială din gama Soyuz având la bord un echipaj alcătuit din trei astronauţi a decolat miercuri de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan spre Staţia Spaţială Internaţională.

Lansarea a avut loc cu succes la ora prevăzută 07:12 locală (11:12 GMT). Racheta MS-09 transportă pe ISS trei astronauţi - comandantul rus Sergey Prokopyev, astronauta americană Serena Aunon-Chancellor (NASA) şi astronautul german Alexander Gerst, astronaut al Agenției Spațiale Europene. 

Fără internet sau telefoane prin sateliți, echipajul se bazează doar pe radio pentru a comunica la intervale fixe cu Terra.

În cea de-a doua parte a misiunii sale, Alexander Gerst, astronaut al Agenției Spațiale Europene, va prelua funcția de comandant al Stației Spațiale Internaționale. Este pentru a doua oară când un astronaut al Agenției Spațiale Europene va prelua acest rol.

Misiunea astronauților se numește „Orizonturi”, un nume simbol al necunoscutului și a ceea ce se află în spațiu. Obiectivul Agenției Spațiale Europene este să extindă explorarea umană și robotică dincolo de Pământ. Astronauții vor încerca modalități de a opera și de a lucra cu roboți pentru a dezvolta tehnici necesare pentru explorarea umană și robotică a sistemului nostru solar.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy