Misiune internațională în spațiu. Agenția Spațială Europeană, obiectiv în explorarea Sistemului Solar

Tudor Curtifan |
Data publicării:

O rachetă spaţială din gama Soyuz având la bord un echipaj alcătuit din trei astronauţi a decolat miercuri de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan spre Staţia Spaţială Internaţională.

Lansarea a avut loc cu succes la ora prevăzută 07:12 locală (11:12 GMT). Racheta MS-09 transportă pe ISS trei astronauţi - comandantul rus Sergey Prokopyev, astronauta americană Serena Aunon-Chancellor (NASA) şi astronautul german Alexander Gerst, astronaut al Agenției Spațiale Europene. 

Fără internet sau telefoane prin sateliți, echipajul se bazează doar pe radio pentru a comunica la intervale fixe cu Terra.

În cea de-a doua parte a misiunii sale, Alexander Gerst, astronaut al Agenției Spațiale Europene, va prelua funcția de comandant al Stației Spațiale Internaționale. Este pentru a doua oară când un astronaut al Agenției Spațiale Europene va prelua acest rol.

Misiunea astronauților se numește „Orizonturi”, un nume simbol al necunoscutului și a ceea ce se află în spațiu. Obiectivul Agenției Spațiale Europene este să extindă explorarea umană și robotică dincolo de Pământ. Astronauții vor încerca modalități de a opera și de a lucra cu roboți pentru a dezvolta tehnici necesare pentru explorarea umană și robotică a sistemului nostru solar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel