Mircea Geoană: Ucraina mai are nevoie de reforme pentru a adera la NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut apel la Ucraina să facă progrese cu reformele interne necesare pentru aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, a relatat joi agenţia de presă Interfax-Ucraina.

Perspectiva aderării Ucrainei la NATO "a fost confirmată la cel mai înalt nivel politic în cadrul Alianţei", a declarat Geoană pentru Interfax-Ucraina în timpul unei vizite la Kiev.

Pentru a ajunge acolo, este nevoie de o combinaţie de factori, cum ar fi statutul reformelor necesare într-o ţară candidată şi consensul politic, a precizat secretarul general adjunct al NATO.

"Nu există un mecanism automat în privinţa acestei chestiuni, dar există întotdeauna încurajare. Personal, încurajez ţări ca Ucraina să adere la cursul reformelor, să continue cooperarea cu NATO pe cât mai multe fronturi posibile", a spus Geoană, potrivit Agerpres.

Aderarea la NATO este o prioritate de politică externă a Ucraina, obiectivul fiind înscris în Constituţie în 2019. În iunie 2020, Ucraina a devenit 'partener de oportunităţi sporite' în relaţia cu NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel