Mircea Geoană reiterează poziția NATO: Rămânem calmi și vom oferi în continuare sprijin Ucrainei

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata ucraineană
Armata ucraineană

Mircea Geoană a subliniat că pentru NATO decizia de mobilizare parțială luată de Vladimir Putin, în pofida faptului că este o escaladare a conflictului din Ucraina, nu e o surpriză. Mai mult, NATO va oferi în continuare sprijin Ucrainei.

“Rămânem calmi și continuăm să oferim sprijin Ucrainei”, a transmis Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO.

Remarcând faptul că discursul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, “marchează, în mod clar, o escaladare a retoricii politice a Kremlinului”, Secretarul General Adjunct al NATO a ţinut să precizeze că aceasta nu este o surpriză pentru conducerea Alianţei Nord-Atlantice şi a declarat fără echivoc: “rămânem calmi și continuăm să oferim sprijin Ucrainei”.

 

Jens Stoltenberg a avut și el aceeași poziție. NATO va oferi în continuare sprijin Ucrainei

 

Într-un interviu acordat redactorului-şef al agenţiei Reuters și citat de Agerpres, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a spus că prima mobilizare din Rusia după Al Doilea Război Mondial nu este o surpriză, dar aceasta va escalada conflictul din Ucraina început prin invazia rusă din 24 februarie.

Potrivit lui Stoltenberg, deciziile anunţate de Putin miercuri dimineaţă demonstrează ''că războiul nu decurge conform planurilor lui'' şi este clar că liderul rus a făcut ''o mare eroare de calcul''.

,,Ne vom asigura că nu există nicio neînţelegere la Moscova despre modul exact cum vom reacţiona. Desigur, asta depinde de ce fel de situaţie sau ce fel de arme pot folosi ei. Lucrul cel mai important este să împiedicăm să se întâmple acest lucru şi iată de ce am fost atât de clari în comunicările noastre cu Rusia în legătură cu consecinţele fără precedent'', a subliniat Jens Stoltenberg, cu referire la orice utilizare a armelor nucleare de către Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel