Mircea Geoană: Războiul nu decurge conform planurilor Moscovei. Greşeala strategică a lui Putin

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Analizând primul discurs adresat naţiunii ruse de Vladimir Putin după declaraţia de război din 24 februarie, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că acesta ,,demonstrează, în primul rând, că războiul nu decurge conform planurilor Moscovei”.

 

 

Mircea Geoană a comentat discursul lui Vladimir Putin de azi prin care liderul de la Kremlin a anunțat mobilizarea parțială și a recurs din nou la amenințarea nucleară.

,,Acesta a făcut o mare greșeală de calcul - a crezut că poate prelua controlul Ucrainei în câteva zile. Însă ofensiva rusă a fost oprită de forțele ucrainene și acum, de fapt, ucrainenii au reușit să elibereze parte din teritoriul pe care forțele ruse îl ocupaseră în primele luni ale războiului. Așadar, atât discursul, cât și mobilizarea parțială a forțelor armate ale Rusiei demonstrează greșeala strategică a președintelui Putin'', a spus Mircea Geoană.

,,În aceeași logică – de a încerca să traseze o linie roșie, de a reveni de pe o poziție de forță în conflict - vor avea loc și referendumurile false de pe teritoriul Ucrainei încă ocupat de forțele ruse. După cum spunea și Secretarul general Jens Stoltenberg ieri, la New York, asemenea voturi false, referendumuri trucate, nu au însă nicio legitimitate și, prin urmare, nu schimbă natura conflictului”, a mai precizat înaltul oficial al NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat miercuri ''retorica nucleară periculoasă'' a preşedintelui rus Vladimir Putin, care s-a declarat pregătit să utilizeze ''toate mijloacele'' arsenalului său contra Occidentului, relatează Reuters şi AFP.

,,Este vorba despre o retorică nucleară periculoasă. Nu este ceva nou, el a făcut deja asta de mai multe ori. Vom rămâne calmi şi vom continua să sprijinim Ucraina'', a declarat Jens Stoltenberg în marja Adunării Generale a ONU, la New York.

El a ţinut să precizeze că NATO nu se va angaja într-un discurs periculos şi nechibzuit precum cel al lui Vladimir Putin.

Într-un interviu acordat redactorului-şef al agenţiei Reuters, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a spus că prima mobilizare din Rusia după Al Doilea Război Mondial nu este o surpriză, dar aceasta va escalada conflictul din Ucraina început prin invazia rusă din 24 februarie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel