Ministrul ucrainean al Apărării: Nici în Rusia, nici în Occident nu credeau că vom rezista o săptămână

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznivkov, a făcut joi un apel la ''rezistenţă totală'' împotriva ocupantului rus (trupele ruse de ocupatie) şi la creşterea presiunii asupra duşmanului.

"A sosit momentul să sporim presiunea asupra duşmanului, care a pierdut iniţiativa. A sosit momentul să trecem la rezistenţa totală", a precizat Reznikov într-un comunicat postat pe Facebook.

Oficialul ucrainean a adăugat că armata ţării "respinge cu succes" atacurile frontale ale forţelor ruse şi anihilează coloanele sale.

"Rusia nu a rezistat şi a început să recunoască pierderile", a spune  ministrul ucrainean al apararii.

,,Nici în Rusia, nici în Occident nu credeau că vom rezista o săptămână. Singurii care au crezut am fost noi. Până pe 24 februarie, două treimi dintre ucraineni erau siguri că în cazul unei invazii la scară largă a Rusiei vom rezista. Astăzi, aproape 90% dintre ei cred asta'', a ţinut să precizeze Oleksii Reznivkov.

Miercuri, pentru prima dată în şapte zile de ofensivă militară, Rusia a recunoscut moartea a 498 de militari ruşi în războiul din Ucraina şi rănirea a 1.597 de membri ai forţelor armate.

Însă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat miercuri noaptea la circa 9.000 pierderile de vieţi omeneşti în rândul forţelor armate ruse de la începerea invaziei.

Ministrul apărării de la Kiev s-a adresat îndeosebi cetăţenilor care se află în teritorii ocupate temporar de trupele ruse, scrie EFE.

"Cu ajutorul vostru armata noastră va învinge şi îi va alunga mai rapid pe ocupanţi. Trebuie să împiedicăm trupele ruse să primească ajutorul ariergardei", a îndemnat el.

Reznikov a cerut populaţiei să atace coloanele de aprovizionare care însoţesc coloanele de blindate.

"Dacă duşmanul rămâne fără combustibil, echipamente, hrană, sprijin tehnic, nu va putea face nimic", a insistat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel