Ministrul Tîlvăr: Ne definim ca aliat solid al SUA. Apartenența la NATO și parteneriatul cu SUA, esențiale pentru securitatea României

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: DefenseRomania
Sursă foto: DefenseRomania

Apartenenţa la NATO şi Uniunea Europeană şi aprofundarea continuă a Parteneriatului Strategic cu SUA sunt elementele de bază ale politicii naţionale de securitate, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, cu prilejul unei întrevederi cu o delegaţie a Congresului Statelor Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), ministrul Tîlvăr şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit, sâmbătă, la sediul MApN, cu o delegaţie a Congresului Statelor Unite ale Americii condusă de Mike Rogers, preşedintele "Comisiei pentru Forţele Armate din Camera Reprezentanţilor".

2. Ministrul ... (angel-tilvar-daniel-petrescu_19900200.jpg)

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr și generalul Daniel Petrescsu, șeful Statului Major al României, în timpul unei întrevederi cu o delegație a Congresului SUA

Dialogul a vizat analiza situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre, în contextul războiului Federaţiei Ruse în Ucraina, relaţiile bilaterale în domeniul apărării, precum şi activităţile forţelor americane pe teritoriul României.

Ministrul Apărării Naţionale a subliniat "trăinicia relaţiilor militare", în contextul împlinirii, în 2022, a unui sfert de secol de parteneriat strategic între România şi Statele Unite ale Americii. Oficialul român a remarcat că în acest an se împlinesc trei decenii de funcţionare a "State Partnership Program", o platformă care a asigurat dezvoltarea progresivă a cooperării dintre militarii români şi militarii Gărzii Naţionale a statului american Alabama.

 

"Ne definim ca aliat solid al SUA”

 

"Ne definim ca aliat solid al SUA şi participăm în efortul colectiv pentru stabilitatea regională prin consolidarea posturii de descurajare şi apărare", a afirmat ministrul Angel Tîlvăr.

Ministrul Apărării a evidenţiat importanţa prezenţei forţelor americane în arhitectura de securitate de pe flancul estic aliat, subliniind contribuţia relevantă pe care acestea o aduc posturii NATO de descurajare şi apărare, inclusiv în regiunea Mării Negre.

"Începând cu dislocarea structurilor Diviziei 101 Aeropurtate a SUA în ţara noastră, programul comun de pregătire s-a diversificat substanţial. De asemenea, aliaţii americani sunt alături de noi în misiuni de transport aerian, de poliţie aeriană, de vigilenţă sporită, cunoaştere situaţională, precum şi în activităţi de dezvoltare a unor infrastructuri militare", a declarat generalul Daniel Petrescu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel