Ministrul iranian de externe: Forţele americane din Orientul Mijlociu să fie clasificate drept teroriste

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Ministrul iranian al afacerilor externe Mohammad Javad Zarif
Ministrul iranian al afacerilor externe Mohammad Javad Zarif

Ministrul iranian al afacerilor externe Mohammad Javad Zarif i-a cerut luni preşedintelui ţării să plaseze forţele americane care operează în Orientul Mijlociu, în Asia Centrală şi în Cornul Africii pe lista grupărilor considerate teroriste de către Iran, informează AFP.

Zarif i-a scris o scrisoare preşedintelui iranian Hassan Rouhani în care îi cere să acţioneze în acest sens, informează un comunicat al ministerului său, publicat la scurt timp după decizia SUA de a include Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, pe "lista organizaţiilor teroriste străine" elaborată de Departamentul de Stat.

Preşedintele american Donald Trump a desemnat luni Gardienii Revoluţiei din Iran drept organizaţie teroristă. Este pentru prima dată când Statele Unite califică forţele armate ale unei ţări drept grup terorist.

Iranul figura deja din 1984 pe lista americană foarte restrânsă a "statelor care susţin terorismul", alături de Coreea de Nord, Sudanul şi Siria. Ideea de a-i pune în mod clar la index pe Gardienii Revoluţiei, armata specială înfiinţată în 1979 în scopul de a apăra Revoluţia Islamică iraniană de ameninţări externe şi interne, plana de la instalarea miliardarului republican Donald Trump la Casa Albă.

Şi unitatea Qods este plasată pe lista neagră a "organizaţiilor teroriste". Această unitate de elită a Gardienilor Revoluţiei este ramura lor externă care susţine forţele aliate ale Iranului în Orientul Mijlociu, printre care trupele preşedintelui sirian Bashar al-Assad sau Hezbollahul din Liban.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel