Ministrul Heiko Maas: Germania va continua să fie unul dintre cei mai importanţi donatori pentru Ucraina

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania nu va furniza arme Ucrainei pentru ca Rusia să nu părăsească formatul de negocieri ”Normandia” (Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia) cu privire la Donbas (estul Ucrainei), a dat de înţeles miercuri ministrul de externe german Heiko Maas într-o conferinţă de presă susţinută la Berlin în finalul întrevederii cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, potrivit publicaţiei ucrainene Ukrainska Pravda.

”Atunci când împreună cu ministrul francez de externe (Jean-Yves Le Drian) i-am telefonat lui (Serghei) Lavrov (şeful diplomaţiei ruse) pentru a încerca să convocăm o întâlnire în formatul de negocieri Normandia, în care Franţa şi Germania participă ca mediatori, dacă eu i-aş fi spus că noi am decis să furnizăm arme Ucrainei, parte a conflictului (din Donbas), cred că această convorbire telefonică ar fi fost mai scurtă decât în realitate”, a explicat Heiko Maas, asaltat de jurnaliştii ucraineni prezenţi la conferinţa de presă.

El a spus că, în numele guvernului german, i-a spus încă o dată ministrului Kuleba că Germania va continua să fie unul dintre cele mai importanţi donatori pentru Ucraina şi un partener.

La rândul său, Kuleba a spus că nicio reglementare internaţională nu interzice Ucrainei să cumpere arme.

Sper din toată inima ca nimeni să nu regrete vreodată că Ucraina nu a fost ajutată să-şi consolideze apărarea pentru a-l descuraja pe Putin de la un atac. Suntem pentru o soluţionare paşnică, pentru o soluţionare politică (a conflictului din Donbas) şi sprijinul Germaniei în acest sens este fundamental”, a subliniat ministrul ucrainean de externe.

La 7 aprilie, miniştrii de externe ai Germaniei şi Franţei au discutat cu omologul lor rus Serghei Lavrov cu privire la soluţionarea conflictului din Donbas, aminteşte Ukrainska Pravda.

Anterior, Heiko Maas declarase că Germania nu intenţionează să furnizeze arme Ucrainei, ci se bazează pe procesul politic de soluţionare a conflictului din Donbas, în special în cadrul formatului de negocieri Normandia. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel