Ministrul german al Apărării insistă să precizeze că livrarea de avioane de luptă Ucrainei nu este o prioritate în acest moment

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul german al Apărării Boris Pistorius a declarat marţi că livrarea de avioane de luptă Ucrainei nu este o prioritate în acest moment, precizând că acest aspect va fi discutat cu siguranţă, relatează Reuters.

Securizarea spaţiului aerian al Ucrainei este prioritatea, a declarat el la canalul de televiziune german ARD."Doar atunci când cerul de deasupra Ucrainei va fi sigur în următoarele trei, patru luni, atunci se poate vorbi de următorii paşi", a afirmat, de asemenea, ministrul german.

 

Berlinul: Germania nu discută despre furnizarea de avioane de luptă către Ucraina

 

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat că guvernul de la Berlin nu ia în considerare în prezent furnizarea de avioane de luptă către Ucraina, relatează cotidianul german Bild.

"Acesta nu este subiectul dezbaterii noastre", a declarat Baerbock luni, în timpul unei vizite la Helsinki. Marți, miniștrii apărării și oficiali militari din țările occidentale s-au reuni la Bruxelles pentru o nouă reuniune în formatul Ramstein.

În cadrul reuniunii, aliații occidentali au discutat despre continuarea livrărilor de arme către Ucraina. Reuniunea a avut loc în paralel cu o reuniune ministerială a NATO.

 

NATO temperează discuţiile cu privire la furnizarea de avioane către Ucraina: Nu este acum cea mai urgentă problemă



Marti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că problema livrării de avioane de luptă Ucrainei nu e acum cea mai urgentă, deşi e o discuţie care se poartă între aliaţi, urgent e să se livreze ce s-a promis deja, precum vehicule blindate şi tancuri.

Jens Stoltenberg a oferit acest răspuns când a fost întrebat înainte de o reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina dacă pregăteşte o decizie unanimă a NATO privind livrarea de avioane de luptă Ucrainei, după cum a solicitat premierul polonez Mateusz Morawiecki la reuniunea Consiliului European de săptămâna trecută.

,,Nevoia urgentă este acum să livrăm ce s-a promis deja, să livrăm vehicule blindate, vehicule de infanterie de luptă, vehicule germane Marder, vehicule americane Bradley, şi bineînţeles, de asemenea, tancuri de luptă, Leopard, şi celelalte tancuri de luptă care au fost promise. Şi vedem că aliaţii îşi intensifică livrările. Avem nevoie de instrucţie, avem nevoie de echipament, avem nevoie de muniţie şi este exact ceea ce furnizează aliaţii şi va reprezenta o chestiune principală la reuniunea de astăzi de la NATO", a declarat el, potrivit Agerpres.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel