Ministrul apărării rus recomandă Germaniei să nu dialogheze cu Rusia de pe o ,,poziţie de forţă''

S.I. Catalin |
Data publicării:
 Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu
Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu

Rusia nu va tolera niciun fel de dialog care porneşte de o 'poziţie de forţă', a declarat ministrul apărării rus Serghei Şoigu într-un interviu, duminică, la postul de televiziune Rossia-24, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Rusia nu va tolera niciun fel de dialog care porneşte de o ,,poziţie de forţă'', a declarat ministrul apărării rus Serghei Şoigu într-un interviu, duminică, la postul de televiziune Rossia-24, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Comentând o declaraţie făcută de ministrul german al apărării Ursula von der Leyen, care se pronunţase în primăvară pentru înăsprirea politicii în relaţia cu Moscova, generalul de armată Serghei Şoigu a afirmat că şefa instituţiei de apărare a Germaniei ar trebui să-şi amintească de istoria recentă, referindu-se la cel de-Al Doilea Război Mondial.

,,După ceea ce a făcut ţării noastre Germania, cred că ei (germanii - n.r.) nu ar trebui să vorbească despre aceasta încă cel puţin 200 de ani'', a spus el.

În plus, ministrul Şoigu consideră că 'bunicii noştri ar trebui întrebaţi' despre ceea ce înseamnă să vorbeşti cu Rusia de pe o 'poziţie de forţă'.

În acelaşi timp, ministrul rus a afirmat că Rusia, la fel ca înainte, este deschisă oricăror contacte şi cooperări de la egal la egal.

,,Recomandarea'' făcută de Serghei Şoigu ministrului german al apărării de a-şi aduce aminte de istorie ar trebui să constituie un motiv serios pentru ca Germania să-şi reconsidere politica antirusească, a apreciat luni redactorul-şef al revistei ,,Apărarea naţională'', Igor Korotcenko, membru în Consiliul public al Ministerului Apărării din Rusia.

Rusia şi Occidentul traversează în prezent cea mai profundă criză după încheierea Războiului rece, ca urmare a anexării peninsulei Crimeea în martie 2014 şi a rolului Moscovei în conflictul din estul Ucrainei. Ulterior, relaţiile s-au deteriorat şi mai mult după ce SUA au acuzat Moscova de ingerinţă în alegerile prezidenţiale americane din 2016

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel