Ministerului Apărării al Regatului Unit: Războiul din Ucraina a făcut din Rusia o societate paramilitară

Mercenarii afiliaţi uneia dintre "armatele private" care răspund liderului autoproclamat al autorităţilor de ocupaţie din Peninsula Crimeea, Serghei Aksionov. Sursa Foto: Ukrainska Pravda.
Mercenarii afiliaţi uneia dintre "armatele private" care răspund liderului autoproclamat al autorităţilor de ocupaţie din Peninsula Crimeea, Serghei Aksionov. Sursa Foto: Ukrainska Pravda.

Ministerul britanic al Apărării susţine cel mai recent raport ca, în ultimii cel puţin 20 de ani, Rusia a înregistrat o proliferare a grupurilor paramilitare provenite din forţele sale armate regulate, iar tendinţa se accelerează

,,Liderul Crimeei ocupate de Rusia, Serghei Aksionov, a jucat un rol esenţial în formarea câtorva unităţi locale, care clamează adesea afilierea cu tradiţia kazacilor", a mai subliniat ministerul de la Londra, cu referire la comunităţile ce obişnuiau să se stabilească pe teritoriul Ucrainei actuale, alături de alte locuri.

,,Această 'paramilitarizare' s-a accelerat în mod dramatic de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina şi este una semnificativă în special în Peninsula Crimeea", se arată în cea mai recentă analiză a ministerului britanic.

,,Majoritatea au un fel de statut semi-oficial, ca unităţi de rezervă ale armatei regulate. Aksionov este probabil dornic să-şi lustruiască acreditările patriotice recrutând combatanţi, însă în acelaşi timp el este probabil îngrijorat de abilitatea armatei regulate de a apăra peninsula", mai notează Ministerul Apărării britanic.

Potrivit ministerului britanic, principalul element al garnizoanei Rusiei "este în prezent desfăşurat majoritar în afara peninsulei (Crimeea) şi a înregistrat pierderi grele".

 

Autoritățile de ocupație din Peninsula Crimeea formează noi "armate private"

 

Șeful autorităților de ocupație din Crimeea, Serghei Aksionov, alături de alţi pro-ruşi, pune bazele unei aşa-zise unități de "voluntari". Aceasta nu este altceva decât o adunătură de mercenari bine plătiţi, gata să moară pentru mai mulţi bani şi ceva idealuri cultivate în mintea lor de maşinăria de propagandă a Kremlinului. Până în prezent, au fost create așa-numitele companii militare private (PMC-uri) ''Tavrida'' și ''Livadia''.

Direcția Principală de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării consideră că aceste formațiuni, pe care propagandiștii ruși le-au numit deja "oamenii lui Aksionov", sunt necesare în primul rând pentru a păstra vie influența lui Aksionov în Crimeea. Serghei Valerievici Aksionov este un politician rus care ocupă, din 9 octombrie 2014, funcția de șef al Republicii Crimeea, anexată de Rusia, dar nerecunoscută la nivel internaţional

De asemenea, acestea aşa-zis unităţi de voluntari'' au sarcina de a proteja interesele oamenilor de afaceri din Crimeea, care au fost implicați în finanțarea acestor pseudo companii militare private ruse (PMC-uri) de către șeful administrației de ocupație.

Componența acestor "grupuri private" a fost descrisă de jurnaliștii de la Ukrainska Pravda. Astfel, cei mai mulţi dintre cei care au ales să jure loialitate acestor grupări de mercenari, sunt afiliați la cazacilor ruși, la structurile de securitate și au participat, de asemenea, la anexarea Crimeei în 2014.

În special, batalionul Tavrida este format din cazacii ruși. Acesta este condus de Anton Sirotkin, consilierul lui Aksionov și hataman al Armatei cazacilor din Marea Neagră.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel