Ministerul ucrainean al Apărării: Scopul principal al invadatorului este blocarea Kievului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul ucrainean al Apărării a furnizat aseară informaţii cu privire la atacurile armatei invadatoare (n.a. forţele armate ruse), cât şi precizări cu privire la numărul de trupe ruse angajate în luptă.

Potrivit datelor Ministerul ucrainean al Apărării, până ieri la ora 20:00 pe teritoriul Ucrainei era angajate 60 de grupuri tactice de nivel batalion.

În general, planul inamicului (n.a. armata rusă) a devenit în sfârșit clar: „scopul principal al operațiunii este blocarea Kievului, crearea unui coridor terestru către peninsula Crimeea și autoproclamata regiune transnistreană”, precizează Ministerul ucrainean al Apărării.

Cu puţin timp în urmă, cotidianul britanic The Guardian precizează că forțele ruse invadatoare au intrat în districtul Obolon, care se află la 10 km de Kiev. Informația este confirmată şi de surse oficiale ucrainene.

Ministerul ucrainean al Apărării a precizat că inamicul se află în districtul Obolon, la aproximativ 9 km (5,5 mile) nord de Parlamentul Kievului, în centrul orașului.

În comunicatul de presă emis aseară la ora 20:00, ministerul ucrainean al apărării a precizat că până la 200 de soldați ruși au încercat să ajungă pe aerodromul ucrainean Gostomel, dar militarii Brigăzii de Răspuns Rapid a Gărzii Naționale a Ucrainei au fost angajați în eliminarea acestei amenințări.

Din Republica Belarus se desfășoară demonstrații de-a lungul părții de nord a frontierei de stat a Ucrainei cu aeronavele Su-25SM  care decolează de pe aerodromul Luninets, precizează publicaţia ucraineană Defence Express.

,,Luptele sunt deja în desfășurare la periferia orașului Herson. Dar inamicul încearcă să ocolească orașul prin est. Scopul său principal - să continue ofensiva în direcția Nikolaev’’, precizează Defence Express. 

Rusia încearcă, de asemenea, să provoace daune infrastructurii critice civile prin atacuri cu rachete aer-aer.

"Inamicul are un moral extrem de scăzut. Armata apelează la cetățeni: fiecare sticlă de amestec incendiar (cocktailuri Molotov) aruncat pe un tanc inamic, fiecare împușcătură trasă asupra mașinilor ocupantului reduce drastic motivaţia de a ataca a invadatorilor şi oferă un avantaj semnificativ forțelor armate (n.a. cele ucrainene) în respingerea agresiunii armate”, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel