Ministerul rus al Justiţiei a declarat-o agent străin pe fondatoarea postului de televiziune Dojdi, Natalia Sindeeva

Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Ministerul rus al Justiţiei a inclus alte şase persoane fizice în registrul agenţilor străini din rândul mass-media, inclusiv pe directorul general şi fondatorul postului (independent, n.r.) rus de televiziune Dojdi (declarat drept agent străin din rândul mass-media) Natalia Sindeeva, scrie Rador.

Toate persoanele sunt acuzate de activităţi politice şi de finanţare primită din Ucraina. Registrul agenţilor străini din rândul mass-media a fost completat şi cu jurnaliştii Ekaterina Kotrikadze, Vladimir Romenski, Ivan Iakovin, avocatul Mihail Beniaş şi politologul Taras Berezoveţ. Postul TV Dojdi a fost declarat drept agent străin din cadrul mass-media pe data de 20 august 2021.

La 1 martie, în ziua în care postul de radio Eho Moskvî a fost interzis, Parchetul General Rus a cerut ca Roskomnadzor - Agenţia Federală de Monitorizare a comunicaţiilor, tehnologiilor digitale şi mass-media, să blocheze site-urile postului de radio Eho Moskvî şi a postului TV Dojdi, recunoscute în Rusia ca fiind agenţi străini din rândul mass- media, pentru incitare la extremism şi pentru difuzarea de ştiri false despre evenimentele din Ucraina.

Site-urile lor au fost blocate, iar site-ul Eho a fost chiar dezactivat. Conducerea Dojdi nu a reuşit să conteste în instanţă blocarea site-ului.

Pe 3 martie, Sindeeva a anunţat că postul de televiziune Dojdi îşi va suspenda activitatea în legătură cu adoptarea unei legi privind tragerea la răspundere penală pentru difuzarea de ştiri false despre operaţiunea militară rusă din Ucraina.

În seara zilei de 3 martie, poliţiştii ruşi au sosit la sediul postului de telviziune Dojdi şi au adus două avertismente, prin care solicitau sistarea distribuirii de materiale extremiste pe YouTube.

La începutul lunii iunie, Consiliul Naţional al Media Electronică din Letonia a decis să elibereze o licenţă de difuzare pentru Dojdi. Postul de televiziune Dojdi şi-a reluat difuzarea pe YouTube.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel