Ministerul rus al Apărării clarifică: Sistemele S-300 fotografiate zilele trecute în jurul Moscovei făceau parte dintr-un exercițiu organizat

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem antiaerian / Ministerul rus al Apărării
Sistem antiaerian / Ministerul rus al Apărării

Ministerul a declarat că 150 de soldați au participat la exerciții, dar Kremlinul a refuzat să spună dacă autoritățile se pregătesc pentru a se apăra contra unor lovituri asupra capitalei.

Rusia a anunţat sâmbătă că a efectuat exerciţii de apărare antiaeriană în regiunea Moscovei, pentru a proteja infrastructuri esenţiale în caz de ''atacuri aeriene'', pe fondul conflictului cu Ucraina, transmite Agerpres care citează AFP.

„În regiunea Moscovei a avut loc o sesiune de instruire cu personalul brigăzii de rachete antiaeriene din Districtul Militar de Vest, pentru a respinge atacurile aeriene împotriva unor importante infrastructuri militare, industriale şi administrative'', a indicat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Potrivit ministerului, soldaţii care au luat parte la aceste antrenamente sunt instruiţi în utilizarea de ''rachete antiaeriene S-300''.

În total, ''peste 150 de soldaţi şi mai mult de 30 de piese de armament, de echipamente militare şi speciale au participat'' la exerciţii, afirmă sursa, fără a precizat însă când au avut loc acestea.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să răspundă la întrebarea dacă Rusia se teme că Moscova ar putea fi o ţintă. El a remis această întrebare către Ministerul Apărării.

Rusia a cunoscut în ultimele luni mai multe atacuri imputate Ucrainei, fie că a fost vorba de sabotaje sau de lovituri cu drone şi tiruri de artilerie în zonele de frontieră.

Citește și: Ruşii să tem de un atac cu drone sau rachete: Pe clădirea Ministerului rus al Apărării a fost montat un sistem Pantsir-S1 (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel