Ministerul de Externe de la Priștina respinge acuzațiile Rusiei privind "mercenarii din Kosovo”: O campanie acerbă de propagandă rusă

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe și Diasporei de la Priștina a reacționat ieri, 20 februarie,la declarațiile ministrului rus de externe Serghei Lavrov și la relatările agenției de presă ruse TASS potrivit cărora "mercenari din Kosovo" sunt trimiși în regiunea Donbas din Ucraina, unde forțele guvernamentale ucrainene luptă cu separatiștii susținuți de Moscova.

Ministerul kosovar de Externe a calificat ca neadevărată și părtinitoare orice afirmație a agenției de presă ruse TASS și a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, conform căreia "Kosovo și alte părți ale Balcanilor de Vest devin un teren propice pentru criminalitate".

„Există informații că mercenari sunt recrutați în Kosovo, Albania și Bosnia și Herțegovina pentru a dezechilibra Rusia și a fi trimiși în diverse locuri, inclusiv în Donbas [...] Acum verificăm asta de două ori", a declarat Lavrov pe 18 februarie, adăugând că printre statele care alimentează această situație se numără și SUA. De asemenea, Lavrov nu a omis să sublinieze că regiunea nu a prosperat după intervenția NATO în Iugoslavia.

MAE de la Priștina susține că, odată cu legile în vigoare, cetățenilor din Kosovo le este interzisă participarea la războaiele din străinătate.

Declarațiile Moscovei "fac parte dintr-o campanie acerbă de propagandă rusă menită să atragă întreaga lume democratică în neliniștea creată de politica hegemonică și de dictatura rusă asupra drepturilor popoarelor la o viață liberă și suverană".

"Campania Rusiei împotriva Priștinei și a altor țări din Balcanii de Vest urmărește, printre altele, tensionarea situației din Kosovo și din întreaga regiune, prin satelitul rusesc din Balcani, Serbia", se mai precizează în comunicatul oficial emis de autoritățile din Kosovo.

Priștina și-a exprimat solidaritatea cu Kievul și condamnă "politica hegemonică și expansionistă a Rusiei în detrimentul statului ucrainean suveran și independent".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel